Draconicon: Dark Side Of Magic

Draconicon is een nieuwe naam in het muziek wereldje die liefhebbers van power metal zou moeten aanspreken. ‘Dark Side Of Magic’ is dan ook het debuut van dit Italiaanse vijftal dat bestaat uit Alex Moth (gitaar, vocals), Grym Hünter (gitaar, vocals), Simon Borgen (viool, vocals), Manuel D. Ascendent (drums) en Arkanfel (vocals). De heren creëerden hiervoor een eigen fantasy wereld waar duistere krachten voor chaos willen zorgen en iedereen wil bekeren tot de donkere orde die de naam “Order Draconis” mee krijgt. Dit gebeurt aan de hand van twaalf tracks waar kracht en melodie in verwerkt worden en waarin je zowel invloeden uit klassieke muziek als accenten uit extreme metal kunt horen. Opener ‘Principium Tenebris’ doet in ieder geval het beste verhopen. Duisternis en dreiging leiden het album in en zorgt ervoor dat onze aandacht alvast op scherp staat. Wat volgt is toch een beetje een teleurstelling. Nee, slecht of minderwaardig is dit debuut van Draconicon allerminst, maar de heren kleuren eigenlijk steevast heel mooi binnen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre met een best wel aanstekelijke sound. Toch blijven we voor een stuk op onze honger zitten, vooral omdat de release info goochelt met namen als Sabaton, Powerwolf, Gloryhammer en Kamelot om het maar bij die te houden. En, nee het niveau van een van deze bands haalt Draconicon met dit debuut heel zeker niet. Zit er potentieel in dit project? Ja, toch wel, want dankzij hun zelf bedacht verhaal kunnen ze natuurlijk nog vele richtingen uit. Wij hopen stilletjes op meer duisternis en dreiging, maar zien wel wat de toekomst brengt.

Luc Ghyselen (70)

Beyond The Storm Productions BTSCD 010

Tracklist: 1. Principium Tenebris 2. Fiery Rage 3. Dark Side Of Magic 4. Blackfire 5. Draconis Theocracy 6. Edge Of Power 7. Monsters’ Breakaway 8. Dusk Of A Hero 9. Darkspell 10. Necropotence 11. A Song Of Darkness And Light 12. Symphony Of Madness