The End A.D.: Badlands

De kans dat u reeds van The End A.D. gehoord heeft, acht ik klein. Deze Amerikaanse groove metal band opereert een beetje onder de radar. Nochtans is dit reeds het derde album op vier jaar tijd. De band heeft zijn onderkomen bij Fastball Music, misschien niet het grootste platenlabel, maar wel een degelijk. Hopelijk wordt The End A.D. nu wel een beetje opgepikt, want de band loont zeker de moeite om eens een luisterbeurt aan te besteden. Ik ben er zeker van dat de speelstijl van de band menig liefhebber van en brok stevige metal zal bevallen, zeker als je fan bent van Hatebreed, Pantera, Channel Zero (latere periode), etc. Meest opvallende element van de band is de figuur van Ami Friend. Ami zingt met een heldere, maar krachtige stem en tilt de muziek van The End A.D. ontegensprekelijk naar een hoger niveau. Wie mij niet gelooft, checkt best eens opener ‘Addiction’ uit. Bent u nog niet voor de bijl gegaan? Dan moet je maar eens ‘Why won’t you die’ aan een luisterbeurt onderwerpen. ‘Derde nummer, ‘Be Here Now’, is anderzijds ook niet mis. Naarmate je het album afspeelt ontdek je trouwens nog veel meer kleinoodjes, over het algemeen eenvoudig opgebouwde nummers met killer riffs, overgoten met Ami’s heerlijke zang. Ik ben alvast volledig overtuigd van The End A.D. Dat was ik eigenlijk al, maar het is belangrijk dat met een nieuw album een goed gevoel je bekruipt. En ik mag geenszins klagen.

Frederik Blieck (88)

Fastball Music

Tracklist: 1. Addiction 2. Why Won’t You Die 3. Be Here Now 5. Bitch Magnet 6.Enemy Action 7. I Feel Like Death 8. Tundra 9. Alien Face 10. I Wanna Be Alone