Korpituli: The Ancient Spells Of The Past

Korpituli is een nieuwe naam in black metal landschap. Dit project werd pas onlangs opgestart door S. Korpituli die eerder als Sovereign zijn sporen verdiende bij o.a. Universal Disorder, Khanus, Iku-Turso en Wrathage. Hier is hij de enige die het voor het zeggen heeft en dat resulteert in pure zwartgeblakerde duisternis en dreiging met een dikke melancholische rand. De opener van dit album, ‘On Forgotten Paths’, neemt je meer dan negen minuten lang mee op een reis door heen zijn muzikale gedachten. Het ene moment vrij gedreven of zelfs furieus, een ander moment eerder ingehouden en wat rustiger zodat er steeds afwisseling te horen is. Het komt het beluisteren ten goede, al kan Korpituli ons toch niet echt over de streep trekken. Daar zijn dan de vocalen debet aan die ons te schreeuwerig in de oren klinken, een euvel dat ons ook parten speelt in de overige tracks. Maar ook de rustiger, kalmere momenten die veelvuldig opduiken, en die dus vooral voor die melancholische toets zorgen, zijn niet echt ons ding. Dan valt het eindresultaat, naar onze smaak dan toch, stevig tegen. Maar goed, dat zijn onze bevindingen en misschien denkt u er volledig anders over en is dit wel de ontdekking van de maand. Bij ons zal dit debuutalbum enkel een heel kleine voetnoot worden in de grote MUSIKA-encyclopedie.

Luc Ghyselen (40)

Korpituli Productions

Tracklist: 1. On Forgotten Paths 2. At Nightfall 3. Longing For The Unheard Of 4. Into The Magical Realm Of The Woods 5. The Ancient Spells Of The Past 6. Pale Homeward Souls