Spitfire: Do Or Die

Dit Duitse Spitfire – verwar dus zeker niet een gelijknamige band uit bijvoorbeeld Griekenland, Spanje, Zweden en zelfs Duitsland: er bestaan dus een heel aantal bands met deze naam – is met ‘Do Or Die’ aan zijn derde full-album toe. Deze Spitfire bestaat uit het duo Dick Dropkick (vocals, gitaar, bass) en Nikk Nitro (drums, backing vocals) dat live wordt bijgestaan door Tony Törpedo (bass, backing vocals). De heren zorgen voor high energy hard rock ‘n’ roll die ze dampend en stomend over je heen laten denderen. Vernieuwend is het dus helemaal niet, maar elk van de dertien tracks op dit album zorgt ervoor dat er een brede glimlach op je lippen komt, terwijl je uitbundig wil meebrullen en stevig headbangend je luchtgitaar wil geselen. Kortom: partytime met een stevige kracht en een pak positieve energie. Naar goede gewoonte zorgen de heren ook nu weer voor een cover die perfect aansluit bij hun zelf geschreven nummers. Dit keer viel Tom Petty’s ‘Like A Lady’ die eer te beurt. Of we na afloop van de eerste luisterbeurt titels van nummers herinneren? Eigenlijk niet, maar we drukken wel opnieuw de repeatknop in en zijn alweer vertrokken voor een nieuw rondje ‘Do Or Die’. Ook na x-aantal luisterbeurten kunnen we je niet vertellen welk nummer ons nu het meest bekoort. Wat we wel weten is dat we na elke nieuwe luisterbeurt een heel pak energie zijn kwijt geraakt en dat deze ‘Do Or Die’ telkens opnieuw uitnodigt tot een uitzinnig wild feestje: no nonsense hard rock ‘n’ roll op zijn best.

Luc Ghyselen (70)

Massacre Records

Tracklist: 1. Ride It Like You Stole It 2. Like A Lady 3. Writings On The Wall 4. Do Or Die 5. 80s Rockstar 6. Death Or Glory 7. Sacrifices 8. Die Like A Man 9. Out In The Cold 10. Eye For An Eye 11. Can You Feel The Fire 12. Another Mile 13. Too Much Is Never Enough