Space Chaser: Give Us Life

Van het Duitse thrash metal ensemble Space Chaser hadden wij eerder nog niet zo veel gehoord. De band werd in 2011 opgestart in Berlijn en zorgde eerder voor twee ep’s en twee full-albums, al dateert het laatste werkstuk, het full-album ‘Dead Sun Rising’, alweer van 2016. Al is er ook nog een split (met Distillator) gepasseerd in 2018. Met ‘Give Us Life’ wil het vijftal – Siegfried Rudzynski (vocals), Leo Schacht (gitaar), Martin Hochsattel (gitaar), Sebastian Kerlikowski (bass) en Matthias Scheuerer (drums) – naar eigen zeggen duidelijk de horizon verruimen. Een platendeal met het toch befaamde Metal Blade Records kan daar dan natuurlijk een stevig handje bij helpen. Of het werkelijk zo’n vaart zal lopen, betwijfelen wij zelf eerlijk gezegd een beetje. ‘Give Us Life’ telt tien tracks die heel trouw binnen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre kleuren. Zelf geven de heren aan dat er ook wel wat death metal, hardcore en punk invloeden in hun sound zijn geslopen, maar die hebben wij eerlijk gezegd niet echt ontdekt, zodat ze eerder minimaal zullen zijn. Dat het geheel donkerder en brutaler zou klinken dan de voorgangers, kunnen we ook al niet echt bevestigen of ontkennen. Wat we dus wel horen zijn eerlijke no nonsense thrash metal tracks met teksten die het vooral zoeken in de science fiction wereld. Stevige riffs, korte scherpe gitaarsolo’s, knappe drumpatronen, stuwende bassen en een krachtig stem met de nodige hogere uithalen zijn de eigenlijke ingrediënten van de sound van Space Chaser. Geen van de nummers valt echt door de mand, maar geen van de tracks steekt er ook daadwerkelijk bovenuit, zodat liefhebbers van het (sub)genre hier zo’n kleine veertig minuten mee zoet kunnen gehouden worden. Onze eindconclusie: “Niet slecht, maar ook niet meer dan dat”.

Luc Ghyselen (65)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Remnants Of Technology 2. Juggernaut 3. Cryoshock 4. A.O.A. 5. The Immortals 6. Signals 7. Burn Them All 8. Give Us Life 9. Antidote to Order 10. Dark Descent