Waerloga: Waerloga (ep)

Met slechts twee nummers de aandacht naar je toe trekken? Dan moet je van heel goede huize zijn. Het Amerikaanse Waerloga probeert het alvast met dit titelloze debuut. ‘Liar’ opent en laat ons een wat rommelige sound horen die je het best onder de noemer black metal kan aankondigen. Kracht en dreiging worden verpakt in een duister omhulsel, maar ons echt bekoren, laat staan van de sokken blazen, … dat is Waerloga zeker niet gegeven. Niet enkel kan het puur muzikale ons maar matig boeien, ook het stem timbre van de vocalen klinkt ons maar zus en zo in de oren. ‘Enemy’ is het vervolg, maar blijft, naar onze smaak, compleet in hetzelfde bedje ziek. Noch de vocalen, noch het puur muzikale, dat ons opnieuw heel rommelig in de oren klinkt, kan onze aandacht vasthouden. Waerloga‘s debuut zal enkel in de smaak vallen bij wat vrienden en kennissen. Bij ons zal dit plaatje stof liggen verzamelen ergens achteraan de rijk gevulde platenkast.

Luc Ghyselen (40)

Dawnbreed Records / KOTM Records

Tracklist: 1. Liar 2. Enemy