Devils In Heaven: Rise

Devils In Heaven is een band uit de Australische staat Tasmanië, alwaar de band ergens in het midden van de jaren tachtig werd opgestart. De band vergaarde wat bekendheid in Australië dankzij een deelname aan het programma “Star Search”, maar een single om het ijzer te smeden terwijl het was, kwam reeds te laat en intussen nam grunge over zodat AOR en melodic rock wat op de achtergrond verzeild raakten. Er volgde met ‘Liberation’ nog een drie tracks tellend ep in 1993, maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken. Nu komt het AOR Heaven label met een een verzamelaar op de proppen van Devils In Heaven. Natuurlijk wordt elke nieuwe release van een label bejubeld door de pers info, maar wat wij te horen krijgen is leuk in het gehoor liggende nummers die een aantal liefhebbers van AOR en / of melodic rock wel zullen bekoren. Naar onze smaak klinken alle nummers gedateerd en veel te braaf. Daarmee bedoelen we eigenlijk dat we helemaal niet zaten te wachten op dit album, vooral omdat tal van, naar onze smaak betere, bands tegenwoordig uitkijken naar een label om hun werk bij een breder publiek kenbaar te maken. Ook al door het feit dat geen van de nummers tot onze verbeelding spreekt: we missen een uitmuntende stem, grandioos gitaarwerk of adem benemende keyboard partijen en, bovenal, goed opgebouwde nummers die niet barsten van de clichés. Dit ‘Rise’ van Devils In Heaven is er dan ook enkel voor de hondstrouwe fans van het gezelschap en voor die hard fanaten van eighties styled AOR / melodic rock.

Luc Ghyselen (40)

AOR Heaven aor 00234

Tracklist: 1. Liberation 2. The Night Is Over 3. Take Me 4. Ain’t It A Wonder 5. Ships In The Night 6. Say A Prayer 7. Age (Simple Man) 8. All Night 9. Listen To My Heart 10. Dreams 11. Your Beating Heart 12. Heart, Mind & Soul 13. Ships In The Night (1990 version, bonus track) 14. Aint It A Wonder (1990 version, bonus track)