Kill The Imposter: The Violence Sessions

Kill The Imposter is een Amerikaans deathcore gezelschap uit Orlando (Florida) dat werd opgericht in 2018 en na twee ep’s nu met ‘The Violence Sessions’ een eerste full-album uitbrengt. Al is een full-album maar hoe je ’t bekijkt natuurlijk want de schijf telt zeven nummers die in totaal goed zijn voor een speelduur van tweeëntwintig minuten wat bepaald niet overdreven lang is. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ondanks die beperkte speeltijd, slaagt Kill The Imposter er toch in om onze aandacht niet helemaal vast te houden. Let wel, de riffs zijn afwisselend en strak en de drums klinken donderend hard maar met name de zang kan ons maar matig bekoren. Bruut en agressief dat zeker en vast maar zanger Johnny Nobody klinkt voor ons voortdurend alsof hij zich moet forceren, zeker in de lagere regionen. De vergelijkingen die gemaakt worden in de bio met o.a. Hatebreed en Thy Art Is Murder gaan dan ook in die zin niet helemaal op vinden we. Het lijkt hier wellicht negatiever dan we het bedoelen want Kill The Imposter brengt echt wel krachtige nummers die boordevol agressie en power zitten. Alleen vragen we ons af of ze erin slagen om binnen de wereld van deathcore / hardcore voor voldoende afscheiding te zorgen om niet als één van de zovelen aanzien te worden. ‘The Violence Sessions’ komt voor ons in de categorie “leuk, maar niet verpletterend”. Afwachten of het viertal er in de toekomst in slaagt om nog enkele stappen vooruit te zetten en ons dan wél helemaal te overtuigen.

K.H. (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Broken Crown 2. Dongan Hills 3. Evil Ways 4. False Prophet 5. Mace 6. Suffer Alone 7. Unfit Coward ft. Taylor Barber (Left To Suffer)