Angela Autumn: The Magnolia Sessions

De ons tot hier toe onbekende Angela Autumn zorgt voor het achtste full-album in de onvolprezen “The Magnolia Sessions”, een reeks van live opnames waar bluegrass, folk, country en blues artiesten werden opgenomen onder een grote magnolia boom met vooral krekels en cicaden als publiek. Angela Autumn is afkomstig Zelienople, Pennsylvania, een plaatsje dichtbij de Appalachian Mountains, maar resideert tegenwoordig in Nashville, Tennessee. De dame brengt op americana en folk geënte nummers en begeleidt zichzelf met gitaar of banjo. Twee ep’s, ‘Crash And Burn’ (2014) en ‘Rascal’ (2019) sieren ondertussen haar discografie, zodat deze ‘The Magnolia Sessions’ haar derde werkstuk is geworden. Ze zingt met een mooie cleane stem en begeleidt zichzelf meestal op gitaar zodat het geheel ons soms wat doet denken aan Joni Mitchell. Echt beklijven, zoals een paar artiesten die voor haar de kans kregen in deze reeks, doet Angela Autumn niet, maar dat neemt niet weg dat elk van de nummers die ze hier neerzet ons niet kan boeien. Dit is vooral aangenaam luistervoer na een drukke werkdag, wanneer je moe in je luie zetel ploft, een goed glas wijn of bier bij de hand houdt, om je te laten meevoeren naar een rustige omgeving zodat je volledig tot rust kan komen.

Luc Ghyselen (70)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Champion Berry Picker 2. Shooter 3. Western Skies 4. Texas Blue Jeans 5. Frighten Me, Babe 6. Captain 7. Lonesome Traveler 8. Angeline The Baker