The Harvest Trail: Instinct

Met The Harvest Trail komt een nieuwe Australische band piepen in het grote muzikale metal landschap. Het trio dat The Harvest Trail uitmaakt – Ashley Large (drums), Ian Binet (gitaar) en Brendon Capriotti (vocals, gitaar) – is ook nog actief in andere gezelschappen maar hier trekken de heren resoluut de kaart van melodic death metal. ‘Instinct’ is het debuut van de heren dat negen tracks telt, waarvan er twee iets eerder als single op de markt werden gebracht om de aandacht voor het album op te wekken. De negen tracks klinken krachtig, melodieus en voldoende agressief, maar klokken gezamenlijk af na net iets meer dan zevenentwintig minuten, wat toch wat kort is voor een full-album. Maar je hoort ons niet echt klagen, want de vrij korte gebalde nummers klinken best wel goed en het is altijd beter om een korter album op de markt te brengen dan een veel langer met dan een aantal opvullers erbij. Toch zijn we niet honderd procent overtuigd van The Harvest Trail, daar de heren eigenlijk toch net iets meer aansluiten bij pure death metal dan bij melodic death metal. Kracht en agressiviteit is er dus meer dan voldoende, het melodieuze moeten we soms wel wat gaan zoeken. Voeg daaraan toe dat we niet voor de honderd procent genieten van de opbouw van de nummers en dat het stem timbre van Brendon niet volledig in onze smaak valt, en je begrijpt onze aarzeling beter. ‘Instinct’ raast immens door onze huiskamer, maar blijft nergens echt kleven, zodat we moeten stellen dat er toch nog wel wat werk aan de winkel is voor The Harvest Trail.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Victims 2. War 3. Rampage 4. Blood 5. Genocide 6. Strangled 7. Hunter 8. Flesh 9. Ear To Ear