Hound: I Know My Enemies

‘I Know My Enemies’ is het tweede full-album van Hound, een band die zich uit drukt aan de hand van seventies styled hard rock. Op dit tweede album, dat zo’n drie jaar na debuut ‘Settle Your Scores’ op de markt komt, krijg je elf tracks te horen die pakken energie en veel goede wil laten horen. Zelf zijn we niet wild van de sound van dit gezelschap. Vooral de wat ijle stem van vocalist Wanja Neite kan ons helemaal niet bekoren. Maar dat is niet enige aspect dat ons stoort. In zeven nummers komt Anders Becker aan bod met keyboards en die overheersen in die tracks de sound. Voeg daar de bakken clich├ęs aan toe die de heren gebruiken om hun nummers op te bouwen en je begrijpt misschien voor een stuk onze frustraties. We gaven het album een aantal draaibeurten zijn kans om te groeien en ons alvast te overtuigen, maar steeds botsen we op dezelfde gemelde kritieken. Nee, sorry heren van Hound maar naar ons idee is er nog heel wat werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (40)

Metalville MV 0273

Tracklist: 1. Sleep In Thunder 2. Head Under Water 3. All Of Us 4. Fortune 5. Loyalty 6. I Smell Blood 7. Primetime 8. Without A Sound 9. Upside Down 10. The Abyss 11. The Downfall