Inner Torture: Stain (ep)

Inner Torture is een Franse band die een mix brengt van melodic death metal en thrash metal. De debuut-ep van het viertal – Laurence “Okko” (vocals), David (gitaar), Cédric (drums) en Fabrice “Evilfrmost” (bass) –, deze ‘Stain’, telt vijf tracks. Terwijl het viertal muzikaal mooi binnen de lijntjes kleurt van het (sub)genre en waarschijnlijk zijn uiterste best doet om te overtuigen of te bekoren, lukt dit ten huize je dienaar niet echt. Ja, het kwartet zit vol goede bedoelingen, maar daar houdt het dan ook mee op. De enige keren dat we wat opveren is wanneer Laurence clean zingt. Haar growls vinden we maar zus en zo, terwijl de opbouw van de nummers, naar onze smaak, al niet veel beter zijn. Je hebt het al begrepen: ‘Stain’ van Inner Torure is er voor de vrienden. Wil het viertal echt iets gaan betekenen, dan is er nog héél veel werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (30)

Independent Release

Tracklist: 1. The Oyster Complex 2. Fear 3. Unbreakable 4. Cloud Castle 5. The Victory