Incursion: The Hunter

Het Amerikaanse Incursion startte veelbelovend in 1982. Een titelloze demo uit 1984 bleek uiteindelijk de enige fysieke nalatenschap als de band in 1986 de handdoek in de ring gooit. In 2018 steken gitaristen Maxx Havick en Michael Lashinsky en drummer Buddy Norris de koppen terug bij elkaar en blazen ze Incursion nieuw leven in. Bassist Stone Jamess en vocalist Steve Samson vervolledigen de huidige line-up die zichzelf nu presenteert met deze zes tracks tellende ep. Het kwintet haalt de mosterd overduidelijk uit de eighties en meer bepaald uit de NWOBHM. Vooral Iron Maiden klinkt door in de sound die het vijftal hier neerzet. Verwacht je dus niet aan vernieuwing, wel aan traditioneel gebrachte heavy metal. ‘The Hunter’ is een kort concept verhaal geworden over een man die ten strijde trekt tegen zowel mens als beest om uiteindelijk de slag om het koningschap in zijn voordeel om te zetten. Een “must have” is deze ep niet geworden (daarvoor put de band iets te veel uit de vele clichés), wel een mooie aanvulling op een collectie traditional heavy metal. Je hebt het ondertussen begrepen: Incursion zorgt voor krachtig klinkende songs waar melodie en kracht samensmelten die vooral schatplichtig is Iron Maiden, al haalt de band nog niet het hoge niveau van dit voorbeeld. Nu houden we het op “best wel goed uitgevoerde songs, maar geen extra’s”.

Luc Ghyselen (75)

No Remorse Records

Tracklist: 1. The Hunter: Prologue 2. Warrior Of Destruction 3. Guiding Faith 4. Fade To Black 5. Kingdom Of The Dead 6. The Hunter: King Of All The Land