Dave Riley / Bob Corritore: Travelin’ The Dirt Road

Bob Corritore is een harmonicaspeler en een blues producer. In 2004 ontmoette hij gitarist en vocalist Dave Riley tijdens het “King Biscuit Blues Festival” in Helena, Arkansas. De twee konden het goed met elkaar vinden en dat resulteerde in 2007 in het album ‘Travelin’ The Dirt Road’, dat in dat jaar ook werd genomineerd voor een “Blues Music Award”. Dit om maar aan te geven dat het album een succes was en een mooie samensmelting was van de pure down home blues waar Dave Riley voor stond en de Chicago blues die Bob Corritore mee bracht. Het originele album telde tien tracks en wordt nu door Vizztone Records opnieuw uitgebracht in de reeks “From The Vaults” met opnames die Bob nog ergens op de planken heeft liggen. De tien tracks worden hier uitgebreid tot een dozijn. Wie het originele album in huis heeft, weet wat hij kan verwachten: prachtige down home blues met een krachtige stem en mooi samenspel van gitaar en harmonica. De ene keer mag de gitaar wat meer van de spotlight opeisen, terwijl een andere keer de harmonica iets nadrukkelijker naar voor mag komen. De begeleiding is verder minimaal te noemen en zorgt voor de nodige vastheid. Maar ook enkel beide heren samen kunnen een nummer volledig dragen. Check bijvoorbeeld het spetterende ‘Overalls’. Wie dit bluespareltje in 2007 miste, krijgt dus nu een herkansing, en krijgt er meteen twee extra tracks bij die al even de moeite waard zijn als de overige tien origineel op het album te vinden nummers. Wie nog nooit over de term “down home blues” hoorde spreken en eens wenst kennis te maken met dit subgenre: grijp nu je kans want deze ‘Travelin’ The Dirt Road’ is een absolute aanrader in dit segment.

Luc Ghyselen (90)

Vizztone Records VT-SWMAF-15

Tracklist: 1. I’m Not Your Junkman 2. Travelin’ The Dirt Road 3. Overalls 4. Come Here Woman 5. Let’s Have Some Fun Tonight 6. My Baby’s Gone 7. Voodoo Woman Voodoo Man 8. Way Back Home 9. Doggone Blues 10. Country Tough 11. Friends 12. Safe At last