Ledfoot & Ronni Le Tekro: Ledfoot & Ronni Le Tekro

De Amerikaanse singer / songwriter Ledfoot (Tim Scott McDonell) die sinds 2000 in Noorwegen verblijft en Ronni Le Tekro, gitarist bij melodic rock band TNT) hebben elkaar voor het eerst ontmoet in 2009. Van het een kwam het ander en sinds 2018 werkten beide heren aan nieuwe nummers die ze samen willen brengen. ‘A Death Divine’, een acht tracks tellend werkstuk is dar uiteindelijk het resultaat van. Of wij daar echt wild van worden lees je hier verder. Opener ‘Cold Lonely Noght’ kabbelt enorm rustig en kalm door. Zodanig rust uitstralend dat wij onze ogen nog met moeite kunnen op houden. ‘This Town’ is een ietsje beter qua tempo, maar het blijft uiterst kalm en rustgevend. Met ‘High Time’ krijgen we er dankzij het voeten stampen op een plank door Ledfoot wat extra ritme bij, maar uiteindelijk is ook dit een heel kalm en rustig werkstuk. ‘A Death Divine’ krijgt een aantal injecties op gebied van tempo en kracht, maar uiteindelijk toch te weinig om ons echt te overtuigen. Voor ‘A Part Of Me’ mogen BP Hovik (drums) en Ove Husemoen (bass, akoestische gitaar) nog opdraven, maar aan de kalme, rustige sound verandert er zo goed als niets. Tijdens ‘Shut Up’ komt er plots uit het niets extra kracht en tempo opzetten die ons doet opveren. Meteen vragen we ons af waarom de heren dit niet meer hebben geprobeerd. Al wordt het nummer dan heel plots met een schaar afgesneden. Met ‘Imperfect World’ gaan we opnieuw de immens rustige en kalme tour op: onze ogen vallen net niet toe. Gelukkig worden we net op tijd wakker geschud door het toch best wel energieke eindsalvo van rinkelende gitaren. Met afsluiter ‘Open The Door’ proberen de heren de meubelen wat te redden met tempo en ritme wisselingen met een iets steviger en krachtiger sound. Helaas, is het kalf dan voor ons al verdronken. Dit titelloze album van Ledfoot & Ronni Le Tekro is dus allerminst aan ons besteed en zal dus achteraan de platenkast komen en stof liggen verzamelen.

Luc Ghyselen (50)

TBC Records TBCCD 2001

Tracklist: 1. Cold Lonely Night 2. This Town 3. High Time 4. A Death Divine 5. A Part Of Me 6. Shut Up 7. Imperfect World 8. Open The Door