Dwarrowdelf: Evenstar

Onder de naam Dwarrowdelf zorgt de Brit Tom O’Dell voor epic black metal. Inspiratie voor zijn teksten haalt de man uit de verhalen van JR.R. Tolkien. En dat deze schrijver een diepe indruk heeft nagelaten op de artiest Tom O’Dell bewijst ook de naam van een andere project waar hij actief mee is: Gimli, Son of Glóin. Met dat laatste project zoekt hij het in grindcore / death metal kringen. Nu terug naar Dwarrowdelf en deze ‘Evenstar’. ‘Evenstar’ is het vierde full-album onder de naam Dwarrowdelf, een project dat hij pas in 2017 opstartte, en telt zeven nummers die het ook goed hadden gedaan in de soundtrack van de verfilming van ‘Lord Of The Rings’ of van ‘The Hobbit’. De man zorgt immers voor mooi opgebouwde nummers waar kracht en melodie in samen spannen en tekenen voor groots en weids opgezette scenes. Dat Tom zorgt voor tal van tempo en ritme wisselingen in zijn tracks zorgt ervoor dat je aandacht nergens verslapt. Voeg daar aan toe dat hij ook vocaal weet te variëren tussen een gemoedelijke cleane stem en een eerder rauwe black metal stem, en je begrijpt de veelzijdigheid van deze artiest. Dat hij ook gebruikt maakt van symfonische fragmenten zorgt voor extra variatie en het creëren van extra epiek en grootsheid die het geheel enkel maar ten goede komen. Is deze ‘Evenstar’ dan een absolute must geworden voor de fans van het (sub)genre? Misschien niet echt, daar hij toch de eerder bekende paden volgt en daar weinig opzienbarends aan toe voegt. Toch moeten ook wij toegeven dat ‘Evenstar’ een heel mooie aanvulling is in een collectie epic black metal.

Luc Ghyselen (82)

Northern Silence Productions NSP 15020

Tracklist: 1. Estel 2. Undómiel 3. For The Kingdom I Shall Claim 4. The Eagle Of The Star 5. In Pursuit Of Ghosts 6. The Three Hunters 7. Return