Wampirvs Sinistrvs: Blood Of The Vampyre (ep)

‘Blood Of The Vampyre’ is het vier tracks tellende debuut van Wampirvs Sinistrvs, een gezelschap dat er voor kiest om grimmige en rauwe black metal te serveren die ons terug meeneemt naar de jaren negentig black metal. De vier tracks snellen onder een heel stevig tempo doorheen de huiskamer onderwijl koude en in duisternis gehulde dreiging achter latend. Tere of gevoelige zielen worden genadeloos weg gemaaid, en elk straaltje zonlicht wordt meteen tegen gewerkt door opstijgende duisternis. Wampirvs Sinistrvs vindt niet het warme water opnieuw uit, maar zorgt voor een intens beklijvend geheel dat nergens verveelt en laat je uiteindelijk ergens volledig uitgeput achter. Een nadeel aan het schijfje is het feit dat elk van de nummers naar hetzelfde smaakt en wat extra variatie in tempo en / of ritme had hier wonderen kunnen verrichten. Toch is deze ep het checken waard, zeker als je liefhebber bent van no nonsense grimmige en rauwe black metal. Verkrijgbaar op vinyl dankzij Harvest Of Death, een sublabel van Signal Rex.

Luc Ghyselen (68)

Harvest Of Death

Tracklist: 1. VVith The Blood Of the Ancient 2. Cadaveric VVinter 3. Nevoeiro 4. Rotten Coffin