Deathless Dogs: Five Across The Eyes (ep)

Deathless Dogs is een duo dat een sound brengt dat we het best kunnen omschrijven als blues rock. We moeten er wel meteen bij vertellen dat er toch wel wat meer te horen is dan gewone stevige blues rock nummers. ‘Five Across The Eyes’ is een vijf tracks tellende ep. ‘Wages’ mag openen en doet dit aan de hand van rammelende en rommelige geluiden alvorens een bluesy gitaar en een whiskey-soaked stem overnemen. Met ‘Broken Years’ krijgen we een nummer te horen waar we de term blues rock wel volledig mee kunnen associëren. Het is een aangenaam rockende song geworden waarin je duidelijk een bluesschema in kan ontdekken. Men gaat op deze weg verder tijdens ‘Scania’ met een stevige rock sound, blues schema’s en extra noise. ‘Faceplant’ is net iets meer ons ding, wegens het duidelijker in het vakje “blues rock” passend geluid dat de heren dit keer neer zetten. Ook afsluiter ‘Bring It On’ vinden we meer onze smaak dankzij het knappe gitaarspel dat mooi opent en de mooie opbouw van het nummer, al vinden we de eindklanken er dan toch weer over. Uiteindelijk krijgen we naar onze smaak toch te weinig goede fragmenten te horen om deze ep van Deathless Dogs aan te raden. Toch kunnen blues rock fanaten hun oor eens te luisteren leggen. Of die dan al dan niet overgaan tot aankoop, zal van hun persoonlijke smaak afhangen.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Wages 2. Broken Years 3. Scania 4. Faceplant 5. Bring It In