The Obsessed: Live At Big Dipper

The Obsessed is (was?) een Amerikaanse doom metal band rond Scott “Wino” Weinrich die een soort van cult status heeft verworven. Tal van wisselingen in de line-up zijn er ondertussen reeds geweest en ook tal van keren werd de band stop gezet om al even veel keer opnieuw van start te gaan. ‘Live At Big Dipper’ laat je The Obsessed horen met de originele line-up bestaande uit Scott “Wino” Weinrich (vocals, gitaar), Dave “The Slave” Flood (drums) en Mark “Professor Dark” Laue. De opnames dateren van een concert uit 1983 in “Big Dipper” in Maryland. Het trio worstelt zich door heen negen nummers. En zonder afbreuk te willen doen aan het gebrachte werk, is de geluidskwaliteit op zijn zachtst gezegd zwak, zodat ondergetekende dit enkel geschikt vind voor die hard fans van The Obsessed of van “Wino” zelf die alles van de band of de man in hun kast willen hebben. Die live opnames worden aangevuld met vier niet eerder uitgebrachte demo nummers uit diezelfde periode. En alhoewel de geluidskwaliteit ook nu weer te wensen over laat, klinkt dit kwartet stukken beter dan de live opnames. Maar zoals eerder gesteld: dit is enkel voor die hard fanaten van “Wino” en / of The Obsessed.

Luc Ghyselen (50)

Blues Funeral Recordings

Tracklist: 1. Lifer City 2. Field of Hours 3. Iron and Stone 4. Endless Circles 5. Leather Nuns 6. Decimation 7. Freedom 8. Mental Kingdom 9. Failsafe 10. Kill Ugly Naked 11. A World Apart 12. Higher Power 13. Neatz Brigade