Heksebrann: Spiritual Descending

Het Duitse Heksebrann zorgt voor een aanstekelijke vibe op zijn debuutalbum. ‘Spiritual Descending’ telt negen tracks die stuk voor stuk voor een leuke ontspanning zorgen. Dat de heren elk nummer een klein black metal randje meegeven is natuurlijk mooi meegenomen al blijft het trio – Mario (bass), Marko (drums) en Julius (gitaar, vocals) – toch vrij dicht bij de basis principes van traditional heavy metal. Hier en daar vinden we zelfs dat Julius vocaal wat klinkt als de betreurde Lemmy Kilmister. En zonder dat de heren iets wereldschokkends hebben afgeleverd zijn wij erg tevreden over dit schijfje dat net de kaap van veertig minuten niet haalt. Het zorgt in ieder geval voor een vrij wild feestje waarin we, heel bewust binnen onze eigen bubbel, stevig uit de bol gaan middels een (heel kleine) circle pit, waarna we headbangend verder gaan terwijl we ondertussen onze luchtgitaar geselen. Slechts eenmaal reiken we uiteindelijk toch naar de skip-toets. Het korte instrumentale ‘Walpurgisnight’ haalt niet enkel de vaart uit het album. We begrijpen zelfs helemaal niet wat dit stukje komt doen tussen de energieke en gedreven nummers op dit album. Maar goed, omdat dit een debuutalbum vegen we dit euvel met de mantel der liefde onder tafel, ook al omdat de overige nummers ons zo’n geweldige adrenalinestoot geven. Nee, wereldschokkend zullen we Heksebrann‘s eersteling niet noemen, maar wel meer dan bijzonder onderhoudend. Dit drietal heeft het in zich om een groot publiek voor zich te winnen dankzij hun rauwe agressie, de bijna niet te temmen energie, en hun aanstekelijke gedreven sound.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Well Of Creation 2. Fell For Darker Ways 3. Storm Of Fury 4. Spiritual Descending 5. Walpurgisnacht 6. Endless Return 7. A Witch Promised Truth 8. Forever Wild 9. Ignite The Fire