Satanica: Resurrection Of Devil’s Spirit

Het uit Japan afkomstige Satanica is een vrij onbekende naam in onze contreien. De band werd in 2002 opgestart en staat voor traditionele heavy metal. Een drietal albums gingen deze ‘Resurrection Of Devil’s Spirit’ voor maar de meest recente daarvan, ‘We Are Satan’s Preacher’; dateert reeds van 2010. We nemen het je dan ook alvast niet kwalijk dat je de band niet kent. De heren openen niet onaardig met ‘Resurrection’, een degelijk nummer waar vooral de mooie gitaarsolo in opvalt. Spijtig genoeg kan het viertal – Ritti Danger (drums, vocals), Ozzie Alastor (gitaar), Shee Lipps (gitaar) en K.Z. Behemoth (bass) – het niveau niet echt optillen zodat we eigenlijk het volledige album lang op onze honger blijven zitten. We begrijpen best dat niet elke band streeft naar vernieuwing of andere invalshoeken wil uitkiezen om zijn werk onder de aandacht wil brengen, maar we hopen dan toch minimum op een bepaald, liefst hoog, niveau. En net dat laatste missen we wel bij Satanica, zeker als je een deal hebt bij een internationaal platen label moet je toch meer kunnen betekenen dat een of ander beginnend bandje zoals we er ook hier te lande een heel pak van hebben. Want, laten we eerlijk zijn, we kennen hier in eigen land heel wat bands die het niveau van dit Satanica gemakkelijk overstijgen en die geen platendeal hebben. De terugkeer van Satanica, ondanks alle goede bedoelingen, zal dus enkel weggelegd zijn voor verstokte fans van de band. De soms knappe gitaarsolo’s die her en der opduiken kunnen de meubelen immers niet redden.

Luc Ghyselen (60)

Iron Shield Records ISR 093-20

Tracklist: 1. Resurrection 2. Bloodthirsty 3. Liar 4. Black Widow 5. Kamikaze 6. Thunderstorm 7. Dark Star 8. Like A Fire 9. Deal With The Devil