Limos: Tales Of The White Eye (ep)

Sinds 2017 werkt het Finse Limos aan een muzikale carrière die zich situeert in melodic death metal. Na een single, ‘Encompass The Spirit’ (2017) en een vier tracks tellende ep, ‘Watching The Winds’ (2018), is deze ‘Tales Of The White Eye’ een tweede vier tracks tellende ep. We gaan niet beweren dat Limos de “next big thing” is, maar wat de heren – Tuomas Suokko (bass, vocals), Teemu Ohtonen (drums), Eppu Herala (gitaar), Eetu Herala (gitaar) en Eirik Manne (vocals) – hier neerzetten mag duidelijke gehoord worden. Vier tracks die voldoende variatie bieden en die toch trouw zijn aan de ongeschreven regels van het (sub)genre. Kracht, melodie, snedige gitaarlijnen, stuwende drums en pompende basslijnen, diepe vocalen met een licht rauw randje, … het zit allemaal mooi verweven in de sound dat het vijftal neerzet. Vanaf de eerste tonen van opener ‘Altars’ to en met de slotakkoorden van afsluiter ‘Surullisten Järvien Maa’ zit je goed bij dit vijftal. Geen van de tracks valt uit de toon en als wij zelf een favoriet moeten aanduiden kiezen we voor het mooi opgebouwde ‘Child Of The White Eye’ dat rustig en kalm opent, een extra accent meekrijgt dankzij wat samenzang, en langzaam aan kracht en dreiging wint, zonder ook maar iets van melodie te verliezen. Kortom, ‘Tales Of The White Eye’ krijgt van ons een meer dan dikke voldoende en stilletjes hopen we al op een full-album van dit kwintet.

Luc Ghyselen (85)

Inverse Records

Tracklist: 1. Altars 2. Rise to Arms 3. Child Of The White Eye 4. Surullisten Järvien Maa