Redeye Caravan: Nostrum Remedium

Bij MUSIKA hebben we gewoon een zwak voor goede muziek en dan gaan we het soms zoeken buiten de meest voor de hand liggende genres die hier steevast aan bod komen. Neem nu deze ‘Nostrum Remedium’ van Redeye Caravan. Redeye Caravan werd in 2019 opgestart en is een zevental bestaande uit Akis Kosmidis (vocals, akoestische gitaar), Valantis Dafkos (vocals, bass), Panos Makoulis (gitaar (electrische, slide, acoustisch), keyboards, vocals, orchestration), Eleni Paraskevopoulou (vocals), Stefanos Strogylis (harmonica), Thanos Giamarelos (viool), Paris Gatsios (drums, percussie). Redeye Caravan staat voor country en roots muziek en doet dit alsof ze al een lang leven achter de rug hebben onder een brandende zon in een Amerikaanse woestijn waarin ze vele “gunfights” hebben overleefd. Doe je ogen dicht en laat je onderdompelen in de sound van Redeye Caravan: je waant je in wilde westen in een lang verleden tijd. Elk nummer kan zo gebruikt worden in de soundtrack van een of andere western film: je ziet de beelden al terwijl je dit album beluisterd. Daar zorgen de schitterend opgebouwde nummers voor waarin harmonica, viool en gitaar voor prachtige accenten zorgen, maar ook de doorleefde vocalen en mooie samenzang zorgen voor mooie momenten. Het geheel wordt mooi ondersteund door solide basslijnen en mooie drum– en percussiepatronen. En alhoewel de meeste teksten een duister kantje hebben en de dood voornamelijk rondwaart in de nummers, is dit schitterend luistervoer. Steek een haardvuur aan (een kampvuur mag niet overal), nodig wat vrienden uit (niet te veel in deze “corona”-tijden), zorg voor wat drank (whiskey past hier wel) en laat je meevoeren op de donkere verhalen van Redeye Caravan.

Luc Ghyselen (95)

Independent Release

Tracklist: 1. The Descent 2. A Gallop From Afar 3. El Muerto 4. Good Man Richard 5. Ozymandias 6. At Gallows’ End 7. The Road North 8. Banshee 9. Marie Celeste 10. Old Debt 11. Celebration