Black Pestilence: Hail The Flesh

Het Canadese Black Pestilence is er sinds 2008 en staat voor een mix van thrash metal en black metal. Dit leverde reeds twee ep’s, een split en zo maar liefst zes full-albums op waarvan deze ‘Hail The Flesh’ dus het meest recente is. Toch heeft de band, ondanks al die releases, nog niet zo’n wel klinkende naam, zeker niet in onze contreien. En eerlijk, we betwijfelen of de band hiermee veel extra zieltjes zal winnen. We horen niet onaardige songstructuren waar zowel thrash als black metal fanaten misschien hun gading in kunnen vinden. Maar eigenlijk is het ook niet meer dan dat. We hebben geen enkel van de negen nummers op dit album geskipt, maar we zijn ook nooit op de stoelen of banken gesprongen om een nummer voluit toe te juichen. Het is allemaal eeb beetje middelmaat troef. De blastbeats vliegen je hardnekkig om de oren terwijl de basslijnen het geheel in vol ornaat vooruit stuwen en ze mogen zelfs soms eens het voortouw nemen. De riffs zorgen voor het framewerk en klinken best krachtig. De vocalen passen daar goed bij en hebben een rauw randje en een dreigende kille ondertoon, maar echt wild worden er niet van. Verder zorgt geen van tracks hier ten huize je dienaar voor een “hoera-stemming’. Wel knikken we een paar keer goedkeurend, kijken eens op van een eigenzinnig geplaatst basslijntje of staan we een kort moment stevig te headbangen. Maar achteraf gezien is het toch allemaal veel te weinig om te stellen dat we iets wervelends, iets fantastisch hebben gehoord. Nee, naar onze bescheiden mening, heeft Black Pestilence zelfs nog heel wat werk voor de boeg, willen ze meestappen in de middenmoot, laat staan met de toppers in het (sub)genre. Misschien zou het beter zijn om net wat minder productief te zijn en wat meer tijd en werk te steken in de nummers zelf.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Hail The Flesh 2. Spurn All Gods 3. Hellfire 4. True To The Dark 5. Cloven Division 6. Godless 7. Frauds To The Throne 8. My Will To Power 9. Ephemeral