John Primer & Bob Corritore: The Gypsy Woman Told Me

Voor bluesfanaten zijn de namen van John Primer en Bob Corritore absolute blikvangers. Het zijn dan ook twee toppers in het genre. Voor de anderen: John Primer is een gitarist / vocalist die een tijdlang in de band van Muddy Waters speelde en vooral extra naam opbouwde bij Magic Slim, maar intussen ook al heel wat naam en faam heeft opgebouwd met zijn eigen band, The Real Blues Band. Bob Corritore is een befaamde harmonicaspeler die tips mee kreeg van de allergrootsten op dit kleine instrumentje. Hij is te horen op tal van opnames van andere artiesten, maar zorgde ook al voor een aantal full-albums onder eigen naam. Met ‘The Gypsy Woman Told Me’ is het duo aan een derde samenwerking toe. Eerder waren er reeds ‘Knockin’ Around These Blues’ (2013) en ‘Ain’s Nothing You Can Do’ (2017). Op dit nieuwste werkstuk zorgen deze veteranen voor twaalf nummers Chicago blues. Soms in duo vorm, zoals tijdens het mooie ‘Gambling Blues’ waar de heren terug keren naar de roots van het muziekgenre, maar meestal met een knappe band rondom zich heen. De ene keer bluesy en naar boogie neigend (opener ‘Keep A-Driving’), dan weer neigend naar pure blues (het uit de songbook van Muddy Waters afkomstige titelnummer ‘The Gypsy Woman Told Me’), een andere keer bluesy swingend (‘Little Bitty Woman), dan weer met een langzamere blues shuffle en uiterst soulvol (‘Walking The Back Streets And Crying’), of lichtjes rockend met bijvoorbeeld ‘Let’s Get Together’. Kortom alle facetten uit Chicago blues komen aan bod en steeds opnieuw weten John Primer en Bob Corritore (en de band) te overtuigen. Voor wie graag nu en dan een bluesplaatje consumeert, is dit een aanrader. Echte blues fanaten hebben geen duwtje in de rug nodig en hebben deze ‘The Gypsy Woman Told Me’ blindelings aan de collectie toegevoegd.

Luc Ghyselen (88)

Vizztone Productions VT-SWMAF-14

Tracklist: 1. Keep A-Driving 2. The Gypsy Woman Told Me 3. Knockin’ On Your Door 4. Gambling Blues 5. Little Bitty Woman 6. Walking The Back Streets And Crying 7. I Got The Same Old Blues 8. My Imagination 9. Let’s Get Together 10. Left Me With A Broken Heart 11. Walked So Long 12. Ain’t Gonna Be No Cuttin’ Loose