Dark Passage: The Legacy Of Blood

Het muzikale verhaal van het Italiaanse Dark Passage begint ergens in 2012 in Turijn. Erg productief kan je de heren alvast niet noemen. In 2015 kregen we een eerste ep te horen. ‘Sounds From The Passage’ telde zes tracks. En nu komt Dark Passage met een opvolger. Het is een eerste volwaardig album geworden met zo maar liefst zestien tracks dat een soort van concept album is geworden in die zin dat elk nummer een bepaald moment uit het leven vertelt van een van de figuren die ze hier willen neer zetten. Dark Passage staat voor traditionele heavy metal met wat minieme invloeden thrash metal. ‘The Legacy Of Blood’ gaat duidelijk de epische kant op met wat accenten folk en het nodige zwaardgekletter. Allemaal dingen die we wel weten te pruimen bij MUSIKA. Maar toch slaat de balans nooit echt over in voordeel van Dark Passage. Daarvoor vinden we de composities op zich veel te magertjes, horen we te veel ideeën langs komen die we al eerder, en vooral beter uitgewerkt hebben gehoord, én zijn we niet echt fan van het stem timbre van vocalist Giovanni Lauria. Voeg daar aan toe dat de heren ook geen spectaculaire instrumentalisten zijn en je begrijpt dat we eigenlijk constant op onze honger blijven zitten. We gaan het maar meteen heel eerlijk toegeven: deze ‘The Legacy Of Blood’ is erg middelmatig en zal onderaan de stapel cd’s komen te liggen om daar waarschijnlijk nooit meer weg te raken. We raden Dark Passage dan ook aan om nog eens goed na te denken over het vervolg van dit muzikale verhaal.

Luc Ghyselen (58)

Rockshots Records RSCD 083

Tracklist: 1. The Father And The Son 2. Heavens Bent 3. To Cleanse With Blood 4. When I Killed The King 5. Hatching Lies 6. Lie 7. Legacy To Stand 8. The Legacy Of Blood 9. A Roll Of Dice 10. An Outcast’s Choice 11. Royal Breed 12. Crown Prince 13. Son Of War 14. Charade Of Souls 15. The Last Defeat 16. Words Of Wisdom