Hyborian: Volume II

Met ‘Volume II’ is het uit Kansas City, Missouri, USA afkomstige Hyborian toe aan z’n … tweede full-album. Eerder zorgde dit gezelschap reeds voor de single ‘Get In Line’ (2015) en met ‘Hyborian, Vol. 1’ (2017) voor een knap debuutalbum. Zo’n veertig minuten lang heeft Hyborian er hier een stevige lap op. Je kan de band in het vakje stoner metal onderbrengen, maar door de kracht en de drive die het gezelschap uitstraalt mag je ook de term sludge gaan gebruiken. De heren openen meteen heel krachtdadig en energiek met ‘Driven By Hunger’. Stevige drumpatronen en doeltreffende riffs leggen de basis, terwijl de vocalen mooi in en uit het geheel kronkelen. Het is meteen zowat de blauwdruk voor het volledige album van de Hyborian. En alhoewel de heren niet echt speciale accenten liggen die eruit springen, is elke track opnieuw een schot in de roos. Wij zijn in ieder geval volledig overtuigd en dat zal ook jij worden. Neem als voorbeeld eens het enorm gedreven en energiek op je in hakkende ‘Planet Destructor’ die inderdaad, als je het nummer maar luid genoeg door de speakers jaagt, onze planeet naar de verdoemenis kan helpen. Zet je dus schrap voor Hyborian dat met ‘Volume II’ een heel sterk, zij het genre gebonden album, heeft afgeleverd. Liefhebbers van stoner metal en sludge kunnen niet zeggen dat we hen niet hebben gewaarschuwd.

Luc Ghyselen (88)

Season Of Mist

Tracklist: 1. Driven By Hunger 2. Stormbound 3. Sanctuary 4. Planet Destructor 5. The Entity 6. Expanse 7. Portal 8. In The Hall Of The Travellers