Marrasmieli: Between Land And Sky

Marrasmieli is een Fins gezelschap dat in 2018 debuteerde met een twee tracks tellende ep. Nu zijn ze er opnieuw middels dit eerste full-album. ‘Between Land And Sky’ lijkt ons een stapje vooruit als we mogen vergelijken met het debuut. ‘The Unbroken Blue’, de opener van dit album laat nog niet echt in de kaarten kijken. Een ruisende zee en een fluit is al wat we te horen krijgen, maar het wekt onze interesse om verder te gaan. ‘Embrace The Eternal’ schiet meteen furieus, krachtig en energiek uit de startblokken. Ook fluit maakt opnieuw even zijn opwachting om daarna keihard over te gaan in een donkere dreigende black metal sfeer. De rauwe vocalen, het gedreven tempo, de accenten folk en / of pagan, de wisselingen in tempo en ritme, …: het zorgt voor een meer dan zes minuten durend epos die ons in zijn ban weet te houden. Meer van dit alles krijg je te horen tijdens de hier op volgende vier tracks die stuk voor stuk vrij lang worden uitgesponnen, maar die dankzij verschillende tempo’s en ritmes, schommelingen tussen kracht en kalmte, wisselwerkingen tussen woede en rust blijven boeien. Voeg daar accenten folk en / of pagan aan toe, extra background vocalen die voor meer diepte instaan en het geheel grootser laten klinken, en je verkrijgt een album die, althans voor liefhebbers van het (sub)genre – laat het ons epic pagan black metal noemen –, gemakkelijk blijft boeien van begin tot eind. ‘Between Land And Sky’ is een mooi visitekaartje voor Marrasmieli geworden en wij kijken stiekem uit naar een opvolger en hopen heel zeker om eens een live concert van dit trio mee te pikken.

Luc Ghyselen (82)

Naturmacht Prodctions NP 109

Tracklist: 1. The Unbroken Blue 2. Embrace The Eternal 3. Those Who Are Long Gone 4. Karakorum 5. The Ardent Passage 6. Aallot