The Driftwood Sign: Broken Times

The Driftwood Sign timmert reeds sinds 2009 aan een muzikale carrière die in thuisland Zweden al tot wat rimpelingen leidde. De heren kiezen voor een melodieuze mix van rock en metal. Een vier tracks tellende demo in 2010 was het eerste opmerkelijke wapenfeit. Pas in 2015 was er nieuw platenwerk met een vijf tracks titelloze ep. En nu, nog eens vier jaar later is er het eerste full-album. ‘Broken Times’ telt tien tracks die best goed in gehoor liggen en die het wel eens heel goed zouden kunnen doen op een radiostation als Studio Brussel, indien die zender The Driftwood Sign zou opmerken, iets wat wij alvast opmerkelijk zouden vinden. Zelf vinden we de nummers goed zonder meer daar ze iets te veel aansluiting zoeken richting mainstream rock. Wel ontdekken we accenten terug die doen denken aan grunge, maar eigenlijk blijft het allemaal bij mooie melodieuze rocksongs die liefhebbers van bijvoorbeeld Alter Bridge of Tremonti zouden moeten kunnen bekoren. Dan weet je het al: mooie, soepele cleane vocalen, knap opgebouwde nummers en mooi gitaarwerk zijn de ingrediënten waarmee de heren van The Driftwood Sign werken. Daar hebben we niets op aan te merken of aan toe te voegen. Enkel dat wij het toch liever wat krachtiger en heftiger horen. Maar, zoals eerder gesteld: een heel pak liefhebbers van mainstream rock tot melodic metal zullen hier hun gading in vinden.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. What Is Real 2. Polarize 3. Palace Of Bliss 4. Faceless 5. Nowhere To Run 6. Will To Live 7. Crisis 8. Broken Minds 9. Hope 10. It Only Takes One