De Kreun verwelkomt Danko Jones.

Op vrijdag 24 januari wordt het Canadese rock trio Danko Jones in de Kortrijkse muziektempel De Kreun verwacht. Het Italiaans – Belgische Romano Nervoso mag als opwarmer fungeren.

Danko Jones ging in 1996 van start en is een band rond vocalist / gitarist en songschrijver Danko Jones. Bassist is al die tijd reeds John Calabrese, terwijl er nogal wat wisselingen zijn achter de drumkit al zit Rich Knox nu toch al zo’n zes jaar vast op zijn stoel. De band zorgt voor een mix van hard rock, garage rock, blues rock en zelfs wat punk rock. De discografie telt ondertussen reeds negen full-albums zodat een gedreven en energiek setlist opstellen een fluitje van een cent geworden is voor Danko Jones. Toch vermoeden we dat het meest recente album ‘A Rock Supreme’ dat begin 2019 op de markt kwam, extra in het zonnetje zal gezet worden. En alhoewel we de albums van de band best kunnen smaken, is het vooral tijdens live concerten dat ze ons echt weten te overtuigen.

Maar vooraleer het Canadese trio zich mag bewijzen, is er eerst nog tijd voor Romano Nervoso, een band die naar eigen zeggen “spaghettit rock ‘n’ roll” brengt. Wij houden het maar opeen mix van rock en hard rock ‘n’ roll. Het gezelschap zorgt in maart 2020 voor een nieuw full-album, maar een eerste single, ‘Wild Boy’, kan je nu al vinden op het wereldwijde web: https://youtu.be/Z7JqAnWdycU Opmerkelijk feit: ene Danko Jones is er te horen als gastvocalist! Ook dit gezelschap staat er om bekend om energieke en gedreven concerten neer te zetten.

Voldoende redenen lijkt ons om 24 januari aan te kruisen in je agenda en massaal naar De Kreun af te zakken. Meer info vind je alvast op www.wildewesten.be