Black River Sons: Poison Stuff

Black River Sons probeert te klinken als een band uit het Amerikaanse Texas, maar de heren zijn afkomstig uit het Franse Lille. Wel proberen de heren – Emeric Martel (vocals, gitaar), Baptiste Duquesnoy (gitaar), Vince Bourée (drums) en Saïd Amar (bass) – te klinken als grootheden in Southern rock als Lynyrd Skynyrd, Black Stone Cherry of Blackberry Smoke. Maar écht lukken is er, helaas voor deze Franse band, niet bij. ‘Posion Stuff’ is het allereerste full-album van het kwartet en alhoewel de heren hun stinkende best doen, komen ze niet veel verder dan goedbedoelde clichés. Je hoort invloeden uit country en blues, die ze aansterken met een gezonde dosis rock. De slide gitaar wordt nu en dan aangewend, rustiger en steviger momenten wisselen elkaar mooi af, … Maar toch missen we een gezonde dosis boogie, drive en groove om van een voltreffer te spreken. Ook de vocalen hebben nog niet lang genoeg gerijpt in een whiskey soaked barrell of zijn nog niet genoeg door rookt. Waarmee we niet willen beweren dat dit debuut van Black River Sons slecht is. Nee, echt niet, we zien ons al stevig uit de bol gaan in een of andere lokale kroeg waar het gerstenat rijkelijk vloeit op de sound van dit kwartet. Maar om gensters te slaan tussen een pak andere releases heeft Black River Sons nog een lange weg te gaan. Na een viertal nummers zijn de clichés uit het genre immers opgebruikt en moeten de heren van vooraf aan herbeginnen. En krijgen we opnieuw hetzelfde voor de kiezen. We moeten dan ook besluiten dat ‘Poison Stuff’ een redelijk tot goed begin is voor Black River Sons, maar dat we toch stevig op onze honger blijven zitten. Een volgende keer met mer drive, passie, groove en boogie?

Luc Ghyselen (62)

Music-Records

Tracklist: 1. Spill Your Guts 2. Born Again 3. Posion Stuff 4. Loaded Gun 5. Charcoal’s Blues 6. Can’t Be True 7. I Remember 8. Messin Round 9. Way Of Life 10. Wheels Of Fortune