Iron Maiden eerste headliner voor GMM 2020.

Iron Maiden als eerste headliner op donderdag 18 juni 2020.

Graspop Metal Meeting XL-edition met vier volwaardige festivaldagen.

Het is feest! Tijdens het derde weekend van juni vindt Graspop Metal Meeting voor de 25ste keer plaats in Dessel. Voor deze jubileumeditie trekken we alle registers open en gaan we net als in 2018 voor een XL-editie met 4 volwaardige festivaldagen. Ook deze keer brengen we de top van de hardrock- en metalwereld naar de Stenehei te Dessel.

Te beginnen met de eerste headliner: Iron Maiden! De Britten zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot ons huisorkest en kunnen dus niet ontbreken op onze 25ste verjaardag. Zij zullen main stage 1 afsluiten op donderdag 18 juni.

Wat in 1996 begon als eendagsfestival is uitgegroeid tot een feestelijk weekend dat geen enkele hardrockliefhebber wil missen. De organisatie spaart kosten noch moeite om niet alleen de beste bands naar de Stenehei te brengen, maar ook om het de festivalganger naar zijn of haar zin te maken. Op de beide hoofdpodia, in de Marquee, in de Red Bull Metal Dome en op de Jupiler Stage zullen meer dan 120 bands het beste van zichzelf geven.

Graspop Metal Meeting 2020 start al meteen met een knaller van formaat!

Op donderdag 18 juni houdt Iron Maiden na de uitverkochte show van 2018 opnieuw halt op Graspop Metal Meeting tijdens de laatste etappe van hun Legacy Of The Beast-tournee. Sinds de start van de tour in 2018 heeft de band voor bijna twee miljoen fans in 39 landen over de hele wereld gespeeld, waaronder een denderend optreden als headliner voor 100.000 fans op het legendarische Rock In Rio-festival in Brazilië. Met een show boordevol hits en fan favourites die de hele carrière van de band omspant, spreekt Iron Maiden zowel de hardcore Maiden-fans als alle andere festivalbezoekers aan. Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson zegt: “We hebben tot nu toe een fantastische tijd gehad tijdens de Legacy-tour en overal zijn de reacties op de show en alle gekke dingen op het podium (en Eddie!) fenomenaal. De hele band heeft zoveel plezier beleefd dat we heel enthousiast zijn om deze productie terug te brengen naar Graspop Metal Meeting en nog meer fans te bereiken.”

Het feest duurt in 2020 geen drie, maar vier volle dagen! Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag worden immers volwaardige festivaldagen. En ook naast de podia valt er opnieuw heel wat te beleven. De verschillende verblijfsformules, de gevarieerde catering, het ruime festivalpark, de unieke sfeer, … het zijn maar enkele ijkpunten die maken dat elke festivalganger volop van een zorgeloze vierdaagse kan genieten. Overnachten kan ook in 2020 op Camping Boneyard, Camping Skullotel, Camping Metal Town, Devil’s Lake en Metal Park.

De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2020 start op vrijdag 15 november om 10.00 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.