The Iron Maidens naar Roeselare.

Dinsdag 10 december mag, nee moet, je als liefhebber van NWOBHM of heavy metal in je agenda aankruisen, want dan zal De Verlichte Geest te Roeselare ongetwijfeld vol lopen voor The Iron Maidens, een Amerikaans dames vijftal die als “The World’s Only Female Tribute To Iron Maiden” beschouwd wordt.

Meteen weet je ook wat die dames op het podium brengen: allemaal nummers van hun grote voorbeelden: een van de absolute boegbeelden van heavy metal in het algemeen en NWOBHM in het bijzonder. Laat je door hen meevoeren op hun versies van Iron Maiden nummers. De dames waren eerder dit jaar te gast de Kreun en onze MUSIKA journaliste was in ieder geval overtuigd van de knappe show van The Iron Maidens. “… en luid dit ook het einde van deze geweldige show in. “They came, they saw, they conquered us all…Come On You Irons! Up The Hammers!!!””, waren de woorden waarmee ze de revue beëindigde (zie ook onze rubriek “Concert Review”).

Dit is een concert uit de “Piece Of Europe Tour 2019 – Pt. II” van The Iron Maidens. Voor dit concert wordt het Belgische Shocker aangekondigd als support-act. Dit gezelschap bestaat uit leden die hun strepen reeds ruimschoots verdienden bij bands al After All, Phoenix Rebellion of Back To Back. Ze brengen een mix van traditional heavy metal en melodic heavy metal.

Meer info vind je via volgende facebook pagina: https://www.facebook.com/events/de-verlichte-geest/the-iron-maidens-shocker-at-de-verlichte-geest-roeselare/2273173906104408/