Y&T opnieuw naar De Kreun te Kortrijk.

Op 26 oktober is het Amerikaanse Y&T opnieuw te gast in De Kreun te Kortrijk, en dat reeds voor de vierde maal na eerdere passages in 2015, 2016 en 2017. Dit keer is het Britse Absolva erbij als support band.

Absolva werd in 2012 opgestart. De band zorgt voor traditional heavy metal en in de discografie van de band kan je alvast vier full-albums terug vinden. De leden van Absolva kennen uiteraard het klappen van de zweep want het viertal is ook actief als live band bij Blaze Bayley en dankzij de aanwezigheid van de broertjes Chris en Luke Appleton is de band ook goed bekend bij liefhebbers van power metal, daar die laatste ook bij het Amerikaanse Iced Earth actief is.

Y&T ontstond in Hayward, California in 1974 als Yesterday & Today. Door een nieuwe deal met A&M Records werd de naam ingekort tot Y&T en in 1981 sloeg hun derde full-album, ‘Earthshaker’ in als een bom. – Wie onder jullie herinnert er zich hun allereerste doortocht in België als support voor AC/DC in Vorst Nationaal waar de band alle registers opentrok? – Ook opvolgers ‘Black Tiger’ (1982) en ‘Mean Streak’ (1983) werden door pers en fans laaiend enthousiast onthaald. Er volgden nog vier full-albums vooraleer de band het in 1991 voor bekeken hield. Maar zie, in 1995 werd Y&T terug opgestart. Er volgden ondertussen nog eens drie full-albums, maar een vaste line-up aanhouden zat er niet meer in. Enkel vocalist / gitarsit Dave Meniketti is er al die tijd bij geweest. Wij, van MUSIKA, zagen de band reeds op elke voorgaande passage in De Kreun. Telkens opnieuw zagen we een band die het beste van zichzelf heeft op het podium en garant staat voor een set tijdloos hard rock / heavy metal plezier. En alhoewel er steeds nummers te horen zijn uit de meer recente periode, en zelfs uit de solo-albums van Dave, zijn het steeds de nummers uit de vermelde full-albums die met de meeste aandacht gaan lopen en die ervoor zorgen dat het dak er telkens (net niet) af gaat. We vermoeden dat dit ook deze keer opnieuw het geval zal zijn.

Wie dus zin heeft in een mooie hard rock / heavy metal avond mag alvast 26 oktober aanstippen in zijn agenda en zijn / haar tickets bestellen, want wij zijn er rotsvast van overtuigd dat zeker Y&T opnieuw zal instaan voor een geweldig avondje zodat De Kreun zal daveren op zijn grondvesten. Meer info kan je alvast vinden op www.alcatraz.be of op www.wildewesten.be

Foto’s: Y&T @ De Kreun 2017: Luc Ghyselen.