Fateful Finality: Executor

Vierde album van deze onder de radar opererende Duitse heavy metal / thrash metal band. Het eerste nummer, ‘Time Has Come’, zet je een beetje op het verkeerde been, maar met ‘Fire & Brimstone’ weet je direct hoe laat het is: tijd om the thrashen. ‘Fire & Brimstone’ klinkt als lekker moderne thrash zoals er helaas al teveel bands zijn. We gaan hier eens geen rondje namen noemen (voorlopig). ‘The Raid’ opent dreigend en wordt uiteindelijk een furieus nummer zoals ‘Fire & Brimstone’. De volgende drie nummers trekken de lijn door en doen me uiteindelijk aan Slayer denken. ‘Rot’ en ‘Venomous’ zijn de afsluiters van dienst en prima songs. Simon (gitaar/zang), Patrick (gitaar/zang), Mischa (drums) en Philipp (basgitaar) klinken uiteindelijk als een goed geoliede thrash machine. De band lijkt zich goed in haar vel te voelen. Fastball, hun platenfirma, heeft er eveneens vertrouwen in dat het goed komt met deze band. Dit is inmiddels het tweede album voor het label. Zelfs hun cover van ‘Overkill’ van Motörhead vind ik iets hebben; geen slecht bonusnummer. Verder krijg je nog ‘Moonchild’ als tweede bonusnummer. Oktober is de maand waarin de band gaat toeren in Duitsland naar aanleiding van de release. Ze mogen wel eens naar België afzakken. Ik ben er zeker van dat het een plezant avondje uit kan worden met Fateful Finality.

Frederik Blieck (80)

Fastball Music FB19C2560

Tracklist: 1. Time Has Come 2. Fire And Brimstone 3. The Raid 4. Wreckage Of The Flush 5. Expect Your Executor 6. They Breed The Dead 7. Rot 8. Venomous 9. Moonchild 10. Overkill