Nieuwe singles.

Vroeger, toe vinyl populair was waren er lp’s en singles. Lp’s (langspeelplaten) zijn tegenwoordig populair op cd terwijl ook vinyl weer geliefd is bij verzamelaars. Op singles (vijfenveertig toeren plaatjes) krijg je een nummer op de “A-kant” en een nummer op de “B-kant”. Tegenwoordig zie je die plaatjes niet zo vaak meer, maar ze komen ze wel nog voor op cd of als digitale download, ook in het genres als hard rock en heavy metal. We kregen er deze week opnieuw een aantal in de bus en een paar ervan we je toch niet willen onthouden.

1. Zo is er ‘Hesitation’ de tweede single van BI·AS, een alternative metal gezelschap met o.a. David Silveria (de originele drummer van Korn). Een eerste single, Pity’ werd begin dit jaar op de markt en deed het, zeker in de Amerikaanse charts vrij goed. Beide nummers zijn voorsmaakjes van een debuut-ep die er in 202 zit aan te komen. ‘Hestitation’ klinkt aangenaam en eigenlijk vrij rustig. Het refrein krijgt extra kracht aangemeten. En zo zou deze single eigenlijk een stek moeten kunnen krijgen in de playlists van een radio station als Studio Brussel.

2. Ook het Finse Blackstar Halo brengt een eerste single op de markt. ‘The King’ is een nummer dat je later dit jaar kan vinden op het debuutalbum van het vijftal: ‘Siren’. Blackstar Halo is een vijftal dat zich muzikaal laat gelden aan de hand van melodic heavy metal en ‘The King’ is daar een mooi voorbeeld van. Het nummer straalt zowel kracht als melodie uit en klinkt goed en eigenlijk vrij aanstekelijk. We zijn alvast benieuwd naar het full-album.

3. Het Britse Tygers Of Pan Tang werd in 1978 opgestart en zorgde in het begin van hun muzikale carrière over een paar opgemerkte full-albums. Daarna zat de klad er in en zijn er een aantal periodes van inactiviteit. Maar sinds 1999 gaat het weer beter met de band. Van de originele line-up is enkel gitarist Rob Weir nog van de partij die de touwtjes dan ook strak in handen heeft. Na het goed ontvangen titelloos album uit 2016 gaat het weer sterk vooruit met Tygers Of Pan Tang en dat bewijst deze ‘White Lines’ nu ook. Dit is een energieke en krachtig rockende heavy metal song geworden die als voorsmaakje dient voor een nieuw album (‘Rituals’) dat er later dit jaar nog zit aan te komen.