Eternal Breath: World Of Chaos

Eternal Breath is een Belgische heavy metal, thrash metal band die in 1996 werd opgestart door vocalist Andy Polfiet en gitarist Marino Decaluwé. De rest van de line-up wisselde nogal, maar toch liet het de band toe om vier demo’s op de markt te brengen. Sinds 2015 heeft Eternal Breath een stabiele line-up die verder bestaat uit Robin Vancayseele (gitaar, backing vocals), Aaron Soen (bass, backing vocals) en Kenny Geerts (drums). In 2016 zorgde het vijftal voor het goed onthaalde album ‘The Joker’. Nu is Eternal Breath klaar met een opvolger die ‘World Of Chaos’ als titel meekrijgt. Elf krachtige en stevige tracks telt het blinkertje die een mix vormen van traditionele heavy metal en thrash metal. Krachtige riffs staan hier centraal en die worden aangevuld met stuwende basspatronen, knappe drumroffels en melodieuze gitaarsolo’s. Het geheel wordt aangevuld met krachtige vocalen die geregeld hoog uithalen of ondersteund worden door wat samenzang. De refreinen nodigen zo goed als steeds uit om te worden meegebruld. Tussen de energieke en gedreven nummers krijgen we met ‘Follow Your Dreams’ ook een stevige powerballade te horen die toch ook een heel energiek tussenstuk kent, terwijl Tiffany Veys voor wat vrouwelijke vocale accenten mag zorgen tijdens ‘The Greatest Loss’, een nummer waarop Tiffany ook voor de uitlopende pianopartij zorgt. Echt vernieuwend is het allemaal niet, maar dat hoeft geen zeker nadeel te zijn. Het vijftal zorgt immers voor knap opgebouwde nummers die ervoor zorgen dat we goedkeurend mee knikken, al eens een stukje probeerden mee te brullen, onze “horns” de lucht in steken, en ja … zelfs ons luchtgitaar doen omgorden. We vinden ‘World Of Chaos’ niet de absolute top, maar een plaatsje bij de Belgische subtoppers willen we Eternal Breath zeker niet onthouden.

Luc Ghyselen (76)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. My Redemption 2. Never Surrender 3. Need For Speed 4. Fire 5. Fight For Metal 6. Follow Your Dreams 7. Power And Glory 8. Hard Life 9. The Greatest Loss 10. Revenge 11. Y.P.M.O.