Mara: Therapy For An Empath (ep)

Modern female fronted death metal … iedereen kan zich daar iets bij voorstellen: Arch Enemy, Izegrim, Cripper, Abnormality, Critical Mess, Jinjer, Nervosa, Spoil Engine, The Agonist, Mechanical God Creation, Bloodhunter, Frantic Amber, … Voorbeelden genoeg. Om zich een plaatsje te veroveren tussen al dat geweld moet je tegenwoordig over de juiste papieren beschikken. Vermoedelijk heeft Mara haar huiswerk grondig gemaakt en de essentie proberen te bevatten van wat een death metal band uniek maakt: een adembenemende frontvrouw, sterke songs, een ijzersterke productie, een live-show waar het publiek steil van achterover valt. Check ze stuk voor stuk bij Mara en je zal merken dat ze ruimschoots aanwezig zijn. Dat het niet uitmaakt uit welk gat je gekropen komt bewijst Mara: Letland is nu niet meteen het land dat je met metal zal associëren. Mara bestaat uit Mara (vocals) en Dmitry Lisenko (bas), Denis Melnik (gitaar) en Albert Mednis (drums). Met ‘Therapy For An Empath’ levert Mara haar debuut af in de vorm van een mini-album, bestaande uit vijf nummers. Ik neem aan dat het moet dienen om de platenlabels te overtuigen. En op basis van wat ik te horen krijg zou er toch minstens één overstag moeten gaan. Er zit werkelijk geen één minder nummer tussen. Gezien ze nog maar ruim één jaar bestaan is dit een straffe prestatie. Het gevaar bestaat wel dat ze onder invloed van een platenlabel genoodzaakt zullen zijn om vlug iets ineen te flanselen. Hopelijk krijgt Mara de tijd om nog een rist keigoede nummers bijeen te schrijven zodat de setlist richting vijfenveertig minuten à een uur kan evolueren en een eerste volwaardig album een feit is.

Frederik Blieck (89)

Independent Release

Tracklist: 1. Label Me Insane 2. Existential Survival 3. Blameshifter 4. Sell Your Soul 5. Be-Long Now-Here