Arrival Of Autumn: Harbringer

Arrival Of Autumn is een vijftal – Brendan Anderson (gitaar), Jamison Friesen (vocals), Ty Fox (drums), Ryan Sorensen (gitaar) en Kevin Student (bass) – uit het Canadese Grande Prairie, Alberta dat sinds 2011 aan een muzikale carrière bouwt. Vijf jaar terug was er hun debuutalbum ‘Shadows’ dat nu dus wordt opgevolgd door deze ‘Harbringer’, een tien tracks tellend schijfje. Tien krachtige en energieke nummers spatten uit de speakers die heel duidelijk passen binnen de muzikale stijlomschrijving van Arrival Of Autumn: metalcore. Van zodra de eerste klanken van opener ‘Hurricane On The Horizon’ van start gaan, weet je het al: dit zit goed. Harde, meedogenloze, krachtige stukken worden afgewisseld met korte fragmenten waarin de band je wat rust gunt. Stevige agressieve vocalen worden afgewisseld met cleane melodieuze zang. Furieuze momenten van snelheid worden onderbroken met tragere, intensere stukjes muziek die dan vrij melodieus klinken. Kortom, alle ingrediënten die het genre nodig heeft, zijn voorhanden en daarmee levert Arrival Of Autumn tien gebalde, maar krachtige, songs af. Zelf zijn we niet zo’n enorme fan van het (sub)genre, maar dat betekent niet dat we een streep goed uitgevoerde metalcore links laten liggen, en dat is precies wat het vijftal ons brengt. Tot en met de laatste klanken van afsluiter ‘Apocalyptic’ wist Arrival Of Autumn ons te boeien met krachtig uitgebalanceerde nummers, zonder dat we er daadwerkelijk omver van werden geblazen. Echte uitschieters noteerden we niet – al komt het mooi opgebouwde ‘Better Off Without’, met zijn beklijvende intro en een korte bombastische break aardig in de buurt – , maar miskleunen kwamen zeker niet langs zodat we kunnen besluiten dat Arrival Of Autumn voor een knap genre gebonden album heeft gezorgd.

Luc Ghyselen (78)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Hurricane On The Horizon 2. End Of Existence Witness 4. The Horror 5. Old Bones – New Blood 6. Better Off Without 7. Symbiotic 8. An Omen Of Loss 9. The Endless 10. Apocalyptic