Old Man Lizard: True Misery

Met ‘Ture Misery’ is het Britse stoner rock / sludge trio Old Man Lizard aan zijn derde full-album toe nadat de heren ook al een ep en een split met Earthmass in hun discografie hebben staan. Het drietal – Gav Senior (bass), Dan Beales (drums) en Jack Newnham (gitaar, vocals) – brengt hun mix van stoner rock en sludge uiterst traditioneel met veel distortion en wat psychedelica onder geroerd. En daar is meestal niets mis mee, maar hier blijf ik toch wel op mijn honger zitten. De heren leveren acht tracks af op deze ‘True Misery’ maar die overstijgen nergens het niveau van de grijze middelmaat. Na een, we zijn eerlijk, knappe aftrap zakt het geheel als een pudding in elkaar. Ja, opener ‘Shark Attack’ kan ons best bekoren dankzij een met distortion overladen intro en het mooie rustgevende stuk die in het nummer langskomt en zo een schril contrast uittekent met het beukende geweld dat de track eigenlijk overheerst. Het vrij korte ‘Snakes!!!’ valt ook nog mee al is er op tekstueel vlak niets te beleven daar enkel de woorden “Snakes” en “Oh No” worden gebruikt. Met een heel, onverwacht einde sluit het nummer heel abrupt af. Wat volgt zijn zes, soms veel te lang uitgesponnen, nummers met variaties op de gebruikte thema’s. Ja, goed, het geheel klinkt best wel krachtig, maar de rauwe, schreeuwerige vocalen zijn ook al niet echt mijn ding en als de song structuur dan ook maar matig kan boeien, dan kom je al snel bij een middelmatig eindresultaat terecht. Nee, we kennen alvast een pak bands die het in dit (sub)genre beter doen dan deze Old Man Lizard.

Luc Ghyselen (68)

Wasted State Records

Tracklist: 1. Shark Attack 2. Snakes!!! 3. Tree Of Ténéré 4. The Adventures Of Rupert Biggins 5. Trees Fall Down 6. Cursed Ocean, Relentless Sea 7. Misery Is Miserable 8. Return To Earth