Headbangers Open Air, Warm Up, 26 juli 2023.

Headbangers Open Air @ festivalterrein, Brande-Hörnerkirchen, Duitsland.

Het eigenlijke Headbangers Open Air festival ging pas op donderdag 27 juli van start, maar vier bands maakten zich op om een deel van de festivalgangers reeds op te warmen op woensdag 26 juli.

*Foto’s: Thorium*

Net op tijd aangekomen om onze landgenoten van Thorium een hart onder de riem te steken en te genieten van de aftrap van dit festival. De band lijkt strak op elkaar ingespeeld waarbij de onlangs in de gelederen getreden bassist Jeroen Bonne zich duidelijk als een vis in het water voelt bij de technische en melodische power metal aangestuurd door de feilloze vocalen die Thorium ook hier op een strakke wijze neerzet.

*Foto’s: Space Vacation*

In navolging hiervan mag Space Vacation aantreden, afkomstig uit de Bay Area brengen ze een set met traditionele klassieke heavy metal die duidelijk in de smaak viel.

*Foto’s: Jameson Raid*

Bij Jameson Raid herkennen we naast de oudgedienden meteen Andreas ‘Neudi’ Neuderth achter de drumkit, een top drummer die een resem aan bands / projecten zijn bijdrage levert waaronder Manilla Road en Trance. De inval met stevige NWOBHM werd netjes en succesvol afgerond in tegenstelling tot de historische achtergrond van de bandnaam.

*Foto’s: Vicious Rumors*

Wegens affiche wijzigingen (geen Satan’s Fall dus) sprong Vicious Rumors in de bres om dit weekend twee verschillende shows te spelen maar ook hier helaas kregen ze net voor de show te horen dat zowel Ronny Munroe noch Gary St Pierre het podium ging halen vandaag. Maar toch zetten ze een knappe set neer waarbij gitarist Geoff Thorpe en drummer Larry Howe de zangpartijen tot zich namen.

Met dank aan Thomas Tegelhütter.

Tekst: David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.