WildFest, 20 mei 2023, dag 2 – revisited.

WildFest @ JC De Spiraal, Geraardsbergen.

Ook op dag 2 van WildFest was fotografe Bianca Lootens van de partij. Opnieuw kreeg ze wat hulp voor de tekstjes. De foto’s zijn natuurlijk van haar hand.

*Foto’s: Notörious*

Om dag twee van dit WildFest van start te laten gaan mochten de heren van Notörious aantreden. Helemaal uit Noorwegen om hier het beste van zichzelf te geven, en dat deden ze. De songs konden op wat bijval rekenen maar persoonlijk had ik wat last met het hoge stemgeluid die net te luid en te schel mijn oren binnenkwam.

*Foto’s: Jolly Joker*

Met Jolly Joker zetten we het elan waarbij de sleazy glam mosterd bij grootheden zoals Mötley crue en Skid Row gehaald werd verder. Een fijne set die goedkeurend onthaald werd.

*Foto’s: South Of Salem*

Met South Of Salem krijgen we voor het eerst vandaag wat stevige songs te horen die vaak een welgemeende boodschap bevatten waarbij de energie op het podium er van af spatte. Iedereen op het podium druk in de weer om het publiek te bespelen zoals hoort met in de set een rustpuntje om de personen die ze onlangs verloren te herdenken in de vorm van het nummer ‘Demons Are Forever’.

*Foto’s: Hell In The Club*

Met een mix van catchyness en kracht werd Hell In The Club voor mij persoonlijk de topper van het ganse weekend. Vanaf de eerste noot tot de laatste was ieder nummer goed gebracht én goed samengesteld waardoor iedereen met volle teugen kon genieten van dit Italiaans viertal.

*Foto’s: Junkyard Drive*

We gaan terug meer naar de sleazy rock kant uit met Junkyard Drive. De charismatische zangpartijen van Kristian namen ons bij de lurven en lieten ons niet meer los.

*Foto’s: Blackrain*

Blackrain namen een ietwat onzekere start en het duurde precies een paar nummers alvorens de band op volle toeren draaide en ons alsnog wist te overtuigen.

*Foto’s: Art Nation*

Alles lijkt hier uitgewerkt tot in de puntjes, een vlotte hit machine waar we nog veel over zullen horen. Alvorens de song ‘Ghost Town’ te starten werd een jong meisje June genaamd op het podium gevraagd om de song samen te zingen en ze deed dit fantastisch en hopla alweer een hoop zieltjes gewonnen om achter de muzikale kar van Art Nation te spannen.

*Foto’s: Eclipse*

Met enige vertraging kon de headliner Eclipse aan hun set beginnen, na de eerste noten was de delay al vergeven en konden we genieten van het de ene hit na de andere zoals ‘Viva La Victoria’ en ‘The Massquerade’ die dan ook uit volle borst werden meegezongen. Het spelplezier was in grote mate aanwezig.

Met dank aan Mike de Coene en het complete team van WildFest.

Tekst: Bianca Lootens en David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.