Huginns Awakening Fest, 20 mei 2023 – revisited.

Huginns Awakening Fest @ Aceg Arena, Oostende.

Ook fotograaf Peter Vangelder was van de partij op deze editie van Huginns Awakening Fest. Zonder veel voorkennis, en dus ook zonder (hoge) verwachtingen, liet hij het alles wat op zich af komen. Toch zorgde hij bij een paar bands een korte notitie.

Violent Sin (België, mix van speed metal, thrash metal en heavy metal): Voor een jonge band hebben ze mij wel verrast en hoop ik nog wel eens op een podium tegen te komen.

Foto’s: Violent Sin*

Lethal Injury (België, mix van thrash metal en death metal): Een “thuiswedstrijd” spelen heeft voor en nadelen. Maar de band deed het goed.

Foto’s: Lethal Injury*

Bütcher (België, mix van speed metal en black metal): Van de drie Belgische bands veruit (volgens mijn smaak dan) degene die mij het meeste aansprak. (waarschijnlijk ook de meest ervaren van de drie).

Foto’s: Bütcher.*

Ambush (Zweden, heavy metal): een stuk traditioneler dan de overige bands en meer richting heavy metal dan thrash metal neigend.

Foto’s: Ambush*

Gama Bomb (Groot-Brittannië, thrash metal): Een aangename kennismaking met een band die ik zo goed als niet kende.

Foto’s: Gama Bomb*

Nervosa (origineel uit Brazilië, mix van death metal en thrash metal): Dit all female gezelschap was, als je het mij vraagt, duidelijk de leukste band van deze avond / dag.

Foto’s: Nervosa*

Angelus Apatrida (Spanje, mix van speed metal en thrash metal): uiterst gedreven en energiek. Knap hoe ze hun set afsluiten nadat die door omstandigheden (onwel worden van iemand in het publiek) danig werd ingekort.

Foto’s: Angelus Apatrida*

Artillery (Denemarken, thrash metal): nog een aangename kennismaking met een band die ik zo goed als niet kende.

Foto’s: Artillery*

Holy Moses (Duitsland, thrash metal): Ondanks hun bijna “cult status” was dit eigenlijk de band die het minst in mijn smaak viel.

Foto’s: Holy Moses*

Exciter (Canada, mix van heavy metal en speed metal): Best wel oké na een, voor mij althans, mindere band.

Foto’s: Exciter*

Destruction (Duitsland, thrash metal): Een heel knappe gedreven en energieke afsluiter van een, voor mij althans, heel geslaagd festival.

Foto’s: Destruction.

Op de facebook pagina van de organisatie verscheen ondertussen volgend bericht: “𝐇𝐔𝐆𝐈𝐍𝐍𝐒 𝐀𝐖𝐀𝐊𝐄𝐍𝐈𝐍𝐆 𝐅𝐄𝐒𝐓 𝐕𝐈𝐈 was een geslaagde editie van een terugkeer van 9 jaar afwezigheid!

🥵Be aware! Lange tekst…

Met zo’n mooi editie van HAF noemen we het zeker geslaagd.

Natuurlijk waren er ook redelijk wat minpuntjes die ikzelf graag wil aankaarten, en ook voor wil excuseren tegenover heel veel bezoekers…

Na 9 jaar hebben we een grote stap vooruit genomen voor een DIY event, zonder enige steun van subsidies noch financiële sponsors…

👉 TEN EERSTE, wil ik iedereen bedanken die al van HEEL VROEG aanwezig waren; want bij de derde band waren er al 500 bezoekers binnen… En daarvoor hebben vele mensen heel lang, TE LANG, moeten wachten om te kunnen inchecken/tokens te kunnen kopen…

Want zo’n immense opkomst van zodanig vroeg hadden wij eerlijk gezegd ook niet verwacht, dat hadden we zwaar onderschat, dat geven we eerlijk toe.

Ook in combinatie van het ‘scan systeem’ dat niet wou werken, en na een uurtje ons elektronisch betaalsysteem die het ook plots begaf… Begrijpen we ten volle de frustraties en ongenoegen bij vele bezoekers, zeker omdat velen de bands hierdoor gemist hadden waarvoor ze net zo vroeg kwamen… onze oprechte excuses!

👉 TEN TWEEDE, de eetstanden… Voor budgettaire redenen hebben we de “foodstands” moeten minimaliseren, zoals iedereen wel weet hoe duur het allemaal tegenwoordig geworden is…

Waar ook 4 van onze vrijwilligers (specifiek voor de foodstands) hebben afgehaakt opt moment zelf met dus vele handen te kort…

Niet laat staan, was er werkelijk genoeg voorraad eten voorzien voor +1.000 die al grotendeels tegen 21u00 (zoals de pizza en friet) al uitverkocht waren…

Door het minimaliseren, hebben we bepaalde (beloofde) gerecht moeten schrappen (zoals spaghetti/braadworst) van het “menu”.

Nogmaals onze oprechte excuses!

👉 TEN DERDE, de vrijwilligers, zeker die gekomen en gebleven zijn, van het begin tot het einde, er zijn geen woorden genoeg om jullie allemaal te bedanken, zonder JULLIE zou dit nooit zo goed en leuk geweest zijn! Echt iedereen, DIKKE VETTE MERCI ! ❤️

👉 TEN VIERDE, de bands, persoonlijk heb ik spijtig genoeg amper iets gezien van elke band of het is maar 1 nummer per band max door de te kort aan vrijwilligers. De bands waren waarom iedereen uiteindelijk gekomen zijn, en die waren FANTASTISCH op het podium, we zijn VEREERD om alle bands hier te mogen ontvangen.

Want dit was een prachtige line-up om al deze bands te kunnen zien na elkaar! Het geluid zat prachtig, de lichtshows waren fantastisch en de bands waren zalig op het podium!

CONCLUSIE:

💥 Ten eerste zal de incheck systeem volledig aangepast worden, waarbij we nu al bekijken welke aanpak het beste te zijn, om NOOIT nog (lange) wachtrijen te hebben, met een gehele nieuwe indeling van het terrein zoals verspreide foodTRUCKS en meerdere punten om jetons te kopen.

💥 Ten tweede zullen we de ‘eigen foodstands’ weggeven naar de ‘professionele foodtrucks’; wie weliswaar duurder zal zijn, maar zeker meer gespreid waar iedereen ook niet lang zal moeten wachten en meer keuze zal hebben voor ieder wat wils, EN met voldoende voorraad.

💥 Ten derde gaan we een beter communicatie/coördinatie systeem invoeren tussenin de vaste en toegewijde vrijwilligers die zich afgelopen weekend hun eindeloos voor heel de dag hebben ingezet bij allerlei situaties, om zo nooit meer te kort te komen aan handen en de taken beter te verlichten voor iedereen, en om beter (mogelijke) problemen te vermijden.

De eerste evaluatievergadering zal in komende weken plaatsvinden met de toegewijde personen die zich heel het afgelopen weekend hen eindeloos hebben ingezet!

‼️ De nieuwe editie van HUGINNS AWAKENING FEST zal volgend jaar doorgaan op VRIJDAG 10 mei en ZATERDAG 11 mei 2024 in de ACEG Arena (zelfde zaal/Wellington Hippodroom) in Oostende!

We breiden uit naar 2 dagen, met een totaal van 18 bands!

Eerste namen zullen in komende weken bekendgemaakt worden! ‼️”

Met dank aan Angelo Markey en het complete team van Huginns Awakening Fest.

Foto’s: Peter Vangelder.