Aleister: Nightmare

Aleister is een Franse thrash metal band die tussen 1987 en 1997 een aantal demo’s en een full-album aflverde vooraleer er mee te kappen. Sinds 2018 werd de band nieuw leven ingeblazen en met deze ‘Nightmare’ is het gezelschap sinds die heropstart aan een tweede full-album toe gekomen. Al vinden wij de term full-album hier nogal groots gekozen, want het huidige gezelschap – Didier Renaud (bass), Neon (drums), David Roustany (vocals, gitaar) en Valentin Maugain (gitaar) – zorgt hier voor slechts zeven tracks die samen nog geen vierentwintig minuten geweld opleveren. We horen een basis van thrash, maar ook wat invloeden uit death metal en groove metal weerklinken. De tracks knallen allen vrij agressief, brutaal en gedreven uit de speakers, maar doen ons nooit echt opveren. We vinden de nummers dan ook best wel oké, maar toch niet veel meer dan dat: leuk dus om eens gehoord te hebben, maar echt blijven hangen doen die zeven tracks alvast niet. We krijgen ook de indruk dat David zijn stem danig moet forceren om krachtig of agressief uit de hoek te kunnen komen. ‘Nightmare’ van Aleister zal ons alvast geen nachtmerrie opleveren.

Luc Ghyselen (62)

M&O Music M&O 208-2

Tracklist: 1. Prepare Youl Soul For War 2. The Game 3. Nightmare 4. Don’t Let Him Down 5. The Reason For My Anger 6. The Preacher 7. Liar