Rock Kappaert, 5 mei 2023.

Rock Kappaert @ OC Kappaert, Zwevegem.

Rock Kappaert was dit jaar aan zijn tiende editie toe en dat voor een gratis festival! Het bewijst in ieder geval dat een pak muziekliefhebbers daar op af komen en ook daar stevig uit de bol gaan. Fotografe Bianca Lootens was er ook bij en zorgde voor volgende review.

*Foto’s/ Columbarium*

De opener die via een metamorfose van Loose License het levenslicht zag en zowat een vaste waarde op Rock Kappaert geworden is liet zich van zijn beste kant zien. De reeds goed gevulde zaal mocht genieten van de duistere doom momenten die de heren wel eigen zijn maar mocht zich laten verrassen door de stevige tempowisselingen en zwevende gitaarpassages wat Columbarium toch net wat interessanter maakt om te beluisteren.

*Foto’s: Shocker*

Ondertussen is de zaal volledig volgelopen en is het vijftal van Shocker aan de beurt. De band nam enige tijd geleden drummer Louis Genovese op in hun gelederen en liet al weten dat er volop aan een nieuw full album gewerkt wordt dat rond oktober uitgebracht zal worden. We mochten reeds eens meegenieten van een viertal nieuwe nummers die gebracht werden en het is ons duidelijk dat er meer kracht, snelheid en techniciteit in de nieuwe nummers zit. De heldere vocalen van Sammy snijden door de zaal en worden harmonieus aangevuld met de zang van Koen. De strakke en afwisselende set die met de nodige bezieling gebracht werd kon de aanwezigen duidelijk bekoren waardoor er dus volop kan uitgekeken worden naar het aankomend album.

*Foto’s: Reject The Sickness*

Een band die live nog nooit teleurgesteld heeft, is Reject The Sickness. Net zoals alle andere keren dat ik de heren aan het werk mocht zien, hebben ze met hun melodische deathcore, gedreven door het strakke drumspel en aangevuld met snedige gitaren met daarbovenop de agressieve vocals, de zaal plat gewalst. Een wall of sound, extra lichtshow en een show waarvan de energie eraf spat was opnieuw een plezier om te beleven.

*Foto’s: Wolvennest*

Dat mysterie en duisternis een grote vereiste is mag wel gesteld worden. De band in kwestie, Wolvennest, wenst geen aankondiging en neemt ons direct mee in hun verhaal waar bindteksten niet aan de orde zijn. Het podium weer netjes ingericht met kaarsen in een opvallende kandelaar, weinig belichting en de setting is compleet. Bezwerende zangpartijen, slepende gitaarriffs in combinatie met snelle hoge nootjes zorgen voor een sfeertje waarin we ons tussen de Noorse goden bevinden. Het gebruik van een theremin is iets wat we zelden zien maar geeft in dit geval de rustige passages een extra creepyness mee.

*Foto’s: DJ Danny Copperwire.

Om het feestje af te sluiten kwam, zoals steeds, DJ Danny Copperwire ons nog wat verwennen met wat klassieke songs van bands zoals Deep Purple, Dio, Savatage, Whitesnake, Forbidden, enz. Met zijn aanstekelijk enthousiasme kreeg hij de aanwezigen op de been en aan het meezingen. Daar dit de tiende editie van Rock Kappaert was bracht hij nog een “special act” mee in de vorm van schaars geklede danseressen die tijdens onder andere ‘Pour Some Sugar On Me’ van Def Leppard een extra boost aan de sfeer gaven. Het feestje duurde tot in de vroege uurtjes zodat men tevreden mag terugkijken op deze meer dan geslaagde tiende editie van Rock Kappaert.

Tekst: Bianca Lootens en David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.