Gullegem Metal Fest, 15 april 2023, dag 2.

Gullegem Metal Fest @ Dwarsschuur, Gullegem.

Op dag twee van Gullegem Metal Fest passeerden nog eens acht bands voor de lens van onze fotografe, Bianca Lootens, ter plaatse. Acht bands, opnieuw allemaal Belgische bands, die allen bewezen dat er een pak muzikaal talent aanwezig is in ons landje en dit in verschillende subgenres van het hardere en steviger geweld.

*Foto’s: Promise Down*

Promise Down is afkomstig uit het Antwerpse en zorgt voor een sound die ergens een mix vormt van heavy metal, hard rock en hard rock ‘n’ roll. Sinds 2019 timmert dit gezelschap aan een muzikale carrière.

*Foto’s: The Curse Of Millhaven*

Voor de heren van The Curse Of Millhaven is de het niet zo ver om naar Gullegem Metal Fest af te zakken want de thuisbasis ligt in de buurt van Ieper toen de band in 2012 werd opgestart. De band zorgt ondertussen voor een mix van death metal en black metal en leverde al een ep en twee full-albums af, waarvan ‘Thresholds’ uit 2019 het meest recente werkstuk is.

*Foto’s: Carneia*

Ook Carneia is afkomstig uit West-Vlaanderen. Muzikaal zoekt deze band het eerder bij post rock. Carneia tekende ondertussen voor drie full-albums, maar wij vinden vooral live concerten van dit gezelschap de max.

*Foto’s: Strains*

Met het in 2014 opgestarte Strains werden liefhebbers van hardcore en metalcore zoet gehouden.

Foto’s: Slaughter The Giant*

Een band die wij, van MUSIKA, telkens heel graag terug zien en horen is Slaughter The Giant. Dit gezelschap zorgt voor een mix van melodic black metal en melodic death metal en werd in 2018 opgestart. De eerste ep van dit gezelschap, ‘Asylum Of The Damned’ (2019), sprak ons reeds enorm aan, maar het eerste full-album van Slaughter The Giant, ‘Depravity’ (2022), is pas echt een schot in de roos.

*Foto’s: Iron Mask*

Gitarist Dushan Petrossi is de drijvende kracht achter het power metal ensemble Iron Mask. Hij startte met deze band in 2002 en zorgde ondertussen voor zeven full-albums onder de naam Iron Mask. Ook dit gezelschap kan ons steeds bekoren tijdens live concerten.

*Foto’s: Reject The Sickness*

Reject The Sickness, afkomstig uit de buurt van het Oost-Vlaamse Gent, werd in 2007 opgestart en drukt zich muzikaal uit aan de hand van een mix van metalcore en melodic death metal. Het gezelschap zorgde reeds voor twee ep’s en drie full-albums zodat een stevige setlist voor een concert samen stellen een fluitje van een cent blijkt te zijn voor Reject The Sickness.

Foto’s: Ostrogoth*

Afsluiter van dag twee, en van deze editie van Gullegem Metal Fest hoeft eigenlijk geen nadere uitleg. Ostrogoth is immers een van de meest befaamde heavy metal bands in ons Belgenlandje. Een paar ep’s en drie knappe full-albums sieren de discografie van de band zodat het ook voor Ostrogoth een “makkie” is om een uitstekende live set in elkaar te boksen.

Met dank aan Arne Vuylsteke en de organisatie van GMF.

Foto’s: Bianca Lootens.