Ne Obliviscaris op zondag 14 mei in Trix, Antwerpen.

Het Australische Ne Oboviscaris start op 5 mei zijn Europese “Exel Tour” naar het gelijknamige vierde full-album van de band dat bij ons, van MUSIKA, een schitterende recensie mee kreeg. – Zie onze rubriek “CD review”. – Op zondag 14 mei is de band, met zijn twee gasten, te weten Persefone en Asymmetric Universe, te gast in zaal Trix te Antwerpen. Het spreekt voor zich dat, indien je onze recensies leest, wij intussen enorm uitkijken naar dit concert.

Asymmetric Universe is een Italiaanse gezelschap dat voor een muzikale trip van progressive metal tekent waarin we ook elementen uit jazz en fusion in ontdekken. Een eerste, vier tracks tellende, ep, ‘When Reality Disarticulates’, was er in 2019.

Persefone, een band uit Andorra, doet al meer belletjes rinkelen. Dit gezeslchap staat voor een mix van progressive metal en melodic death metal en dat sinds de opstart in 2001 in Andorra la Vella. Persefone zorgde ondertussen voor zeven fell gesmaakte full-albums waarvan ‘Metanoia’ uit 2022 het meest recente werkstuk is.

Ne Obliviscaris werd in Melbourne, Australië in 2003 opgestart en bouwt gestaag aan zijn muzikale carrière. Hun mix van progressive metal en extreme metal is er wel een om te ontdekken, om te leren kennen. Een eerste demo, ‘The Aurora Veil’ was er in 2007. En ondanks heel wat wisselingen in de line-up zorgde Ne Obliviscaris ondertussen ook nog voor twee ep’s en vier full-albums. Het laatste werkstuk in die reeks, is het full-album ‘Exel’ dat ons werkelijk van de sokken blaast. We zijn dan ook razend benieuwd of Ne Obliviscaris dit ook kan waarmaken tijdens een live concert, daar we de band nog nooit eerder aan het werk zagen.

Meer info omtrent dit concert, en andere concerten die doorgaan in zaal Trix, vind je op www.trixonline.be