Huggins Awakening Fest VII is er op zaterdag 20mei.

Liefhebbers van speed metal en thrash metal kijken al reikhalzend uit naar zaterdag 20 mei want dan wordt een mooi festival gepresenteerd in Oostende. Op de Wellington Hippodroom Renbaan is er dan immers de zevende editie van Huggins Awakening Fest met elf bands. De deuren gaan er open omstreeks 11u30. Het volgende elftal wordt aan de aftrap verwacht.

Het West-Vlaamse Violent Sin is afkomstig uit de buurt van Kortrijk alwaar de band in 2016 werd opgestart. Een tweetal demo’s deden wat stof opwaaien, maar strubbelingen met de line-up zorgden er voor dat het tot nu wachten is op een eerste full-album. ‘Serpent’s Call’ wordtt eind mei op de markt gebracht.

Lethal Injury mag een soort van thuiswedstrijd spelen, want dit thrash metal / death metal gezelschap werd in Oostende opgestart. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen een full-album: ‘Melancholia’ uit 2018. We zagen en hoorden deze band al een aantal keer aan het werk en zien vooral een band die nog aan het groeien is.

Bütcher is de derde Belgische band. Dit gezelschap werd in 2002 opgestart en hield het in 2007 na twee demo’s voor bekeken. In 2014 werd de band nieuw leven ingeblazen en sindsdien lijkt de trein echt vertrokken voor Bütcher. Getuige daarvan zijn o.a. de twee knappe full-albums waarvan ‘666 Goats Carry My Chariot’ uit 2020 het meest recente werkstuk is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD reveiw”. – Verwacht je aan een daverende set black en speed metal.

Gama Bomb werd in 2002 opgestart in het Noord Ierse Newry maar heeft tegenwoordig het Ierse Dublin als thuisbasis. Dit thrash metal gezelschap zorgde reeds voor zeven full-albums en daarvan is ‘Sea Savage’ dat sinds 2020 in de winkelrekken ligt het meest recente.

Het Zweedse Ambush werd in 2013 in Växjö opgestart en kiest eerder voor traditional heavy metal om zich muzikaal uit te drukken. In de discografie van dit ensemble vind je ondertussen drie full-albums die stuk voor stuk weten te overtuigen. Waarschijnlijk zetten ze daar live nog een extra tandje bij, al hebben we deze band nog niet live meegemaakt tijdens een concert.

Wie we wel al heel wat keertjes zelf aan het werk hebben gezien en gehoord tijdens een live concert is het van oorsprong Braziliaanse Nervosa. Dit gezelschap werd in 2010 opgestart door gitariste Prika Amaral en zorgde voor drie knappe full-albums met o.a. Fernanda Lira als bassiste en vocaliste. Tijdens live concerten was dit een heel gedreven en energieke aaneenschakeling van bommetjes. Sinds 2020 schudde de line-up zijn grondvesten en is enkel nog Prika erbij van de originele line-up. Een nieuw album, ‘Perpetual Chaos’ doet het beste verhopen, maar we zien en horen dat de line-up sindsdien weeral gewijzigd werd. We zijn dus benieuwd naar de prestatie en de line-up van Nervosa!

Angelus Apatrida is afkomstig uit het Spaanse Albacete alwaar de band in 2000 werd opgestart. Dit gezelschap staat garant voor een zinderende set thrash metal. De band bouwde ondertussen een mooie discografie uit met onder andere zeven full-albums. Een titelloos album 2021 is daarvan het meest recentste werkstuk. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het Deense thrash metal gezelschap Artillery is er reeds sinds 1982, al kende de band wel een tweetal periodes van inactiviteit. Lead gitarist Michael Stützer was er zo goed als steeds bij en kent dus zo goed als elke verandering in de line-up. Ondanks die wisselingen zorgde Artillery reeds voor een rijk gevulde discografie met tien full-albums en daarvan ‘X’ uit 2021 het meest recente van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “Cd review”. – Artillery zorgde ten andere op Alcatraz in 2021 voor een heel memorabel concert!

Exciter is een Canadees gezelschap dat in Ottawa, Ontario in 1980 werd opgestart. Ook deze band kende enkele periode van inactiviteit, meer bouwde toch een rijkgevulde discografie op met onder andere elf full-albums. Het meest recente werkstuk dateert echter reeds van 2010. Zou het echt geen tijd worden om nog eens met nieuw werk naar buiten te komen? Exciter staat voor heel traditionele speed metal.

Holy Moses is een Duits speed metal / thrash metal ensemble dat in 1980 werd opgestart. Sinds 1981 is Sabina Classen erbij en sindsdien is deze vocaliste de enige die alle veranderingen in de line-up overleefde zodat we bijna kunnen stellen dat Holy Moses haar band is. Tussen 1994 en 2000 bleef het compleet stil rond de band. Halfweg april ligt het nieuwe full-album, ‘Invisible Queen’, in de winkelrekken, meteen het dertiende full-album voor Holy Moses. We zijn alvast benieuw naar het album en de prestaties tijdens een live concert van dit gezelschap.

Een band die ons de laatste jaren niet ontgoocheld tijdens live concerten is Destruction. Deze Duitse thrash metal legende werd in 1983 opgestart maar ging eerst al een jaartje door het leven als Knight Of The Demon. In ieder geval is bassist en vocalist Schmier nog steeds de stuwende kracht achter Destruction. Tegenwoordig laat hij zich omringen door een aantal jongere getalenteerde heren: Randy Black (drums), Damir Eskić (lead gitaar) en Martin Furia (gitaar). De discografie van Destruction is enorm uitgebreid met onder andere zeventien full-albums waarvan ‘Diabolical’ uit 2022 het meest recente werkstuk van is. Hoe goed elk album ook is, wij vallen vooral voor Destruction tijdens een live concert: een enorme aanrader dus, als je het ons vraagt.

We zien dus niets dan elf goede redenen om uw ticket voor Huggins Awakening Fest aan te kopen. Meer info omtrent dit evenement vind je alvast op https://m.facebook.com/events/aceg-wellington-hippodroom-oostende/huginns-awakening-fest-vii/476924337269765/