WildFest is er dit jaar op 19 en 20 mei!

Liefhebbers van glam metal, hard rock, sleaze en dergelijke hebben reeds lang twee data met rood aangestipt in hun agenda want op 19 en 20 mei is het weer zover: een nieuwe editie van WildFest. Dit uiterst knap georganiseerde festival gaat ook dit jaar weer door in J.C. De Spiraal te Geraardsbergen. Voor de liefhebbers wordt dit uiteraard weer genieten geblazen. Vijftien bands zullen die twee de grondvesten van de zaal doen daveren. Zorg dat u erbij, want vorig jaar mochten de organisatoren het bordje “uitverkocht” ophangen en we vermoeden dat dit ook dit jaar het geval zal zijn. Zoals u van MUSIKA gewoon bent, zetten we de bands even op een rijtje.

Op vrijdag 19 mei zijn dat achtereenvolgend Osukaru, Mädhouse, Chez Kane, WildHeart, Degreed, Confess en Ted Poley. De deuren gaan er open omstreeks 15.00 uur en een half uurtje later al wordt de eerste band op het podium verwacht.

Osukaru is een Zweeds gezelschap dat in 2010 werd opgestart door Oz Osukaru (gitaar, keyboards, songwriter). Pas in 2013, na twee ep’s en een full-album, werd Osukaru een full band. Intussen volgden nog vijf andere albums en daarvan is ‘Starbound’ uit 2021 het meest recente werkstuk van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Mädhouse is afkomstig uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de band in 2017 werd opgestart. De heren staan voor een mix van glam rock en hard rock en zorgden ondertussen voor drie full-albums waarvan ‘Down ‘N’ Dirt’ uit 2022 het meest recente is.

Chez Kane is een band rond vocaliste Chez Kane die in 2021 voor een titelloos debuutalbum zorgde. Wij, van MUSIKA, waren meteen verkocht aan haar krachtige stem. Ondertussen zorgde deze dame in 2022 met ‘Powerzone’ voor een waardige opvolger. – Voor bespreking (van beide albums), zie onze rubriek “CD review”. –

Onze eigen nationale trots wat betreft hard rock, sleaze, glam metal Wildheart is er ook bij op eerste dag. Voor wie de band nog niet mocht kennen: Wildheart werd in 2014 opgestart en zorgde ondertussen voor twee uiterst knappe full-albums. Maar het is vooral tijdens live concerten dat de band op zijn best is. Dit wordt ongetwijfeld opnieuw een schitterend feest met Wildheart.

Het Zweedse Degreed werd in 2005 in de hoofdstad van dat land opgestart. Muzikaal tapt dit gezelschap uit het vaatje melodic rock / hard rock. De band zorgde reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘Are You Ready’, dat in 2022 op de markt kwam, het meest recente werkstuk. Bent u klaar voor Degreed?

Ook Confess is afkomstig uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dit gezelschap staat voor een mix van hard rock en sleaze. Confess werd ook al in 2005 opgestart. Deze band zorgde reeds voor vier full-albums waarvan ‘Burn ‘Em All’ uit 2020het meest recente werkstuk is geworden.

De Amerikaanse artiest Ted Poley is vooral bekend als vocalist van Danger Danger. Toen hij in 1993 uit de band werd gezet, vormde hij Bone Machine. Later volgden nog tal van andere bands, maar ook werk onder eigen naam. Toch blijft hij trouw aan zijn muzikale stijl die ergens zweeft tussen glam rock, glam metal en hard rock. We zijn razend benieuwd hoe Ted Poley zich zal presenteren op deze editie van WildFest.

Op zaterdag 20 mei gaan de deuren reeds een uurtje eerder, omstreeks 14.00 uur, open voor dag twee van WildFest. Dit keer mogen acht bands, eentje meer dan op de eerste dag, hun opwachting maken: Nötörious, Jolly Joker, South Of Salem, Hell In The Club, Junkyard Drive, Blackrain, Art Nation en Eclipse.

Het Noorse Nötörious werd pas in 2018 opgestart en is, net als zo goed als elke band tijdens WildFest, sterk beïnvloed door bands uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Ze zorgen voor een mix van heavy metal, glam metal en hard rock. Hun debuutalbum was er in 2020 met ‘Glamorized’.

Het Spaanse Jolly Joker timmert reeds sinds 2009 aan een muzikale carrière. Het gezelschap staat voor ene mix van hard rock, glam rock en sleaze. Als we het goed hebben zorgde de band reeds voor vier full-albums en daarvan is ‘Loud & Proud’ uit 2022 het meest recente werkstuk van.

South Of Salem is afkomstig uit het Britse Bournemouth en laat zich muzikaal gelden met hard rock. We tasten een beetje in duister wat betreft de discografie van dit gezelschap, maar als we het goed hebben hebben deze heren een full-album op de markt met ‘The Sinner Takes It All’ (2020).

Hell In The Club is er reeds sinds 2009. Deze Italiaanse band werd in Alessandria opgestart en staat voor een mix van heavy metal en hard rock. In de discografie van deze band vind je ondertussen vijf full-albums. Het laatste werkstukje van dit gezelschap is dan weer de vijf tracks tellende ep ‘Kamikaze – 10 Years In the Slums’ dat vorig jaar op de markt kwam. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Junkyard Drive werd in het Deense Roskilde in 2014 opgestart. Dit gezelschap kiest muzikaal ook al voor een mix van heavy metal en hard rock. Als we het goed hebben, heeft de band drie full-albums op de markt gebracht waarvan ‘Electric Love’ uit 2022 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Blackrain werd in 2001 opgestart in Annecy, Frankrijk. Het gezelschap staat voor een mix van glam metal, hard rock en wat speed metal. Dit leverde hen geen windeieren op, want BlackRain, zoals de bandnaam ook gespeld wordt, zorgde ondertussen voor zeven full-albums en daarvan is het vorig jaar op de markt gebrachte ‘Untamed’ het meest recente van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Na een rondreis doorheen Europa komen we voord headliners van dag twee van WildFest toch weer uit in Zweden. Art Nation werd in Gothenburg opgestart in 2014 door vocalist Alexander Strandell die er zijn visie op melodic rock / hard rock wil mee weergeven. Art Nation zorgde ondertussen voor drie fel gesmaakte, zij het genre gebonden, albums waarvan ‘Transition’ uit 2019 het meest recente is.

Absolute topper op de affiche is, als je naar onze persoonlijke favoriet vraagt, het Zweedse Eclipse. Deze band werd in 1999 in de hoofdstad aldaar opgestart. Ondanks de wijzigingen in de line-up zorgde Eclipse toch reeds voor negen full-albums en daarvan is ‘Wired’ uit 2021 het meest recente werkstuk van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – En hoe goed we die albums ook vinden, het is tijdens live concerten dat Eclipse ons steeds opnieuw versteld doet staan.

Meer info omtrent WildFest vind je alvast op www.thewildfestival.com of op de facebookpagina https://www.facebook.com/thewildfestival. De eventpage op facebook vind je op https://www.facebook.com/events/641584847413487. En denk eraan, als je erbij wil zijn, bestel dan zo snel mogelijk uw ticket(s), want vorig jaar kon men er het bordje “uitverkocht” ophangen.