Siege Of Power: This Is Tomorrow

Siege Of Power werd eigenlijk in 2013 opgestart als First Class Elite in 2013. Onder die naam werd een split uitgebracht, maar daarna werd de band / het project in de koelkast gestopt. In 2017 voelde men opnieuw de nood om met iets nieuws op de proppen te komen. Theo van Eekelen (bass), Bob Baghus (drums) en Paul Baeyens (gitaar) vonden met Chris Reifert de man om hun muziek van een stem te voorzien. Negentien uiterst korte nummers worden in 2018 op de wereld losgelaten middels het album ‘Warning Blast’. Met ‘This Is Tomorrow’ komt het kwartet aandraven met een nieuw werkstuk. Opnieuw werd voornamelijk gebruik gemaakt van de vele riffs die Paul op de planken heeft liggen. Daar bouwt men dan een compleet nummer rond. Dit keer krijgen we elf tracks te horen die meer “af” zijn gewerkt dan de tracks die we op het eerste album te horen kregen. De heren bedoelen daar dan vooral mee dat het eerste album bijna een soort van jam sessie was, terwijl men nu wel degelijk als volwaardige band met volwaardige nummers wil uitpakken. In die zin is het viertal geslaagd in zijn opzet. We krijgen heel stevige tracks te verwerken met pakken kracht en agressie. Het tempo ligt meestal erg hoog, enkel het op doom – lees: Black Sabbath – geënte ‘As The World Crumbles’ wijkt erg af van dit gegeven. We zijn best wel te spreken over de kracht, de intensiteit en de agressie die van elk uit gaat, maar moeten eerlijk toegeven dat we niet echt te vinden zijn voor de manier waarop Chris die teksten hier neer zet, die de teksten hier eerder declameert dan dat hij die zingt. En wat dan te denken van een track als ‘Oblivion’, een nummer waarvoor u ons meteen mag wakker maken. Dus zijn we ook wel te vinden voor sommige van zijn vocalen. Toch zorgt het er bij ons voor dat we deze ‘This Is Tomorrow’ van Siege Of Power niet meteen tot onze absolute favorieten zullen rekenen. Dat mag u alvast niet doen afschrikken, en zeker liefhebbers van brutaal en agressief klinkende thrash metal / death metal zullen zich er niet aan storen.

Luc Ghyselen (82)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Force Fed Fear 2. Sinister Christians 3. Scavengers 4. Zero Containment 5. Ghosts Of Humanity 6. As The World Crumbles 7. Oblivion 8. Deeper Wounds 9. The Devil’s Grasp 10. No Salvation 11. This Is Tomorrow